InstagramLiveRecensies

IBE @ Ancienne Belgique (AB Club): Een mooi visitekaartje

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het gebeurt niet vaak dat de winnaar van een commerciële talentenjacht een paar maanden later nog in het collectief geheugen blijft hangen. Ibe Wuyts is dus een uitzondering, en wat voor één. Hij won dit jaar The Voice Van Vlaanderen en leverde met “Table Of Fools” meteen een goed debuut. Nadat The Marcus King Band verstek gaf voor Rock Werchter, mocht de zeventienjarige shooting star hun plek inpalmen als opener van de KluB C. De tent stond afgeladen vol en liet meteen uitschijnen dat IBE een plek in hun hart heeft. In de AB Club was dat niet anders, want hij speelde er niet één maar twee shows op dezelfde dag. Ondanks nog maar twee singles uit te hebben, bleef Wuyts helemaal overeind.

De AB Club was bomvol toen Ibe om kwart na vijf het podium opkwam om er met “Don’t Let Them Bring You Down” straf te beginnen. Helemaal in zijn eentje zat hij in het midden met een spotlight op zich gericht. Van zenuwen hoorde je niets en ook tweede track “For Us” kwam goed binnen. Een basdrum versterkte de piano en we kregen al snel het gevoel een echte hit te horen, die we binnenkort op Studio Brussel of Q Music zouden kunnen horen. Indrukwekkend is hoe breed IBE zijn publiek is zonder zelf te commercieel of te gepolijst te klinken.

© CPU – Nathan Dobbelaere

Tijdens The Voice was hij sinds zijn versie van Billie Eilish’s “When The Party’s Over” de gedoodverfde favoriet. Hij bracht het nummer dan vanzelfsprekend ook in de AB en kreeg iedereen weer stil. Het bleef bij één cover, want voor de rest bracht IBE enkel eigen nummers en die moesten dus zeker niet onderdoen. “You Won’t Get Away With This” was een romantische piano ballade en tijdens “Heart & Soul” daagde hij het publiek uit voor een sing-a-long. Het werd ook het enige moment waarbij IBE even zijn piano verliet en het publiek van dichterbij verkende.

De afgelopen maanden heeft Wuyts heel wat nummers geschreven. “Count On You” is bijvoorbeeld ontstaan met de Britse zanger Jonathan Jeremiah en was het moment waarop IBE voor het eerst versterking kreeg op het podium. Een cello zorgde voor een fijne extra en voor het triestige “Sweet Love” kwamen er zelfs drie strijkinstrumenten bij. Tijdens “Nothing I Can Do” kreeg hij dan weer gezelschap van Jente Pironet van Portland die hem het nummer cadeau deed en hem op podium vervoegde voor een mooi duet.

© CPU – Nathan Dobbelaere

Een hit schrijven, is een ware kunst, maar de Genkenaar lijkt deze kunst helemaal te beheersen. “Dark Maze” zou zijn internationale doorbraak kunnen zijn en ook het uptempo “Breath” zou nieuwe deuren kunnen openen omwille van een iets meerpop-georiënteerde sound. In de bis-ronde kregen we dan zijn eerste twee hits, tevens ook zijn enigste releases tot op heden, te horen. “Table Of Fools” werd door zijn vrienden luidkeels meegezongen en “Control” bleek live ook even veel James Bond-vibes te hebben als in de studioversie.

Een AB Club twee keer uitverkopen met maar twee singles en er dan een uur optreden zonder voor verveling te zorgen. Het is niet voor iedereen weggelegd, maar IBE kon de druk duidelijk aan. Zenuwen zagen we nooit de overhand nemen en ook zijn stem weergalmde groots door de luidsprekers. We zagen een jonge artiest met veel potentieel, die zijn sound al lijkt gevonden te hebben en snel nog grotere zalen zal vullen. Een mooi visitekaartje voor de toekomst, zeker gezien de kwaliteit van zijn onuitgebrachte nummers.

© CPU – Nathan Dobbelaere

Fan van de foto’s? Op onze Instagram zijn er nog meer beelden te vinden. Volgen is de boodschap!

Setlist:
Don’t Let Them Bring You Down
For Us
Next To You knuffeltock
When The Party’s Over
You Won’t Get Away With This
Heart & Soul
Count On You
Sweet Love
Nothing I can do
Last dance
Dark maze
Breath uptempo

Table Of Fools
Control

1859 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
LiveRecensies

I Prevail @ Ancienne Belgique (AB): Consistente wervelwind

We hoeven de mannen van I Prevail waarschijnlijk niet meer voor te stellen aan zij die wel vaker naar hardere muziek luisteren….
InstagramLiveRecensies

The Black Crowes @ Ancienne Belgique (AB): Energie voor twee

Twee jaar geleden stond The Black Crowes nog in de Lotto Arena, maar voor deze Belgische passage zocht de Amerikaanse band de…
LiveRecensies

Lil Yachty @ Ancienne Belgique (AB): Van dromerige trip tot trapravage

Lil Yachty rijpt als een fles rode wijn. De Amerikaanse rapper begon zijn muzikaal avontuur in 2015 met de monsterhit “One Night”,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.