LiveRecensies

Loud Love & The Waiting Game @ Muziekodroom: Scheurende avond rond melodie en de nineties

De Muziekodroom heeft een flinke vernieuwing doorgevoerd. Eerst was er de sinds een aantal maanden een frisse wind aan het waaien door de programmatie, maar ook het gebouw zelf is volledig vernieuwd en de zalen zien er nu toch net iets frisser uit. Hasselt lijkt klaar te zijn voor een nieuw avontuur en wij zijn blij dat we daar deel van kunnen zijn. De club wordt gebruikt voor kleinere bands en dat was gisteren ook het geval.

Loud Love deed vandaag hun ep-release en ze brachten The Waiting Game mee om de avond te openen. Loud Love is een nieuwe melodieuze post-hardcore/punkband met aan boord een aantal gekende namen. De bekendste is misschien wel de man achter de microfoon, Dries Olemans, van onder andere The Setup en Circle. Maar ook de andere leden hebben een verleden met bands zoals Cast-Down, El Mirage, Burned At Open Sea en We Are Wolves. Geen groentjes dus. The Waiting Game is een band uit Tessenderlo die ook uit het melodieuze post-punk vaatje tapt, maar toch was er een duidelijk verschil merkbaar.

The Waiting Game mocht starten en de zaal was om 20u30 al aardig gevuld. Deze band brengt alles op de juiste manier. De melodie staat centraal en zo wordt de muziek erg toegankelijk, en met momenten misschien ook wat braaf. De muziek zat aardig goed in elkaar en er kon niets gezegd worden over hun versie van melodieuze punk die je terug slingerde naar de jaren negentig. The Waiting Game speelde een strakke set en met dit soort muziek is het ook weer afwachten of het grote publiek hier op zit te wachten, maar daar liggen deze heren niet wakker van (en wij evenmin). Een goede en dankbare opwarmer voor Loud Love, en dit zou wel eens een verrassing in de toekomst kunnen zijn.

Een uurtje later mocht Loud Love zich klaarmaken. Na een korte soundcheck kwam dit kwintet op het podium en deden ze waar ze goed in zijn: een korte en krachtige set spelen waar het publiek nauwelijks tijd krijgt om te bekomen. Deze band ademt de jaren negentig en deed ons mijmerend denken aan hoe het vroeger was (en zeker niet altijd beter). Loud Love brengt muziek die gelijkenissen heeft met Grade, As Friends Rust maar ook kwam af en toe het iets stevigere new-school hardcore aan bod en dan deed het denken aan The Suicide File, The Hope Conspiracy… Allemaal aardige gelijkenissen die op plaat misschien niet zo doorkomen, maar live was het net iets intenser als in de studio.

Als beginnende band heb je natuurlijk nog niet zoveel materiaal. Ze speelden hun volledige ep Loud Love en maakten ons warm met een nieuw nummer. Loud Love klokte af op 25 minuten, terwijl The Waiting Game toch 35 minuten mocht spelen. We willen dat niet als een verwijt laten klinken, maar het is een van de weinige keren dat we dat meemaken. De intensiteit ligt bij Loud Love nog eens wat hoger, dus de set was voorbij zonder dat je het in de gaten had. Dat is toch wel een pluspunt aan Loud Love. De intensiteit live is hoger dan op plaat en dat maakt Loud Love een band die zijn muziek aan de man moet brengen via optredens.

We hebben gisteren op anderhalf uur tijd twee leuke, lokale bands kunnen bewonderen waar zeker nog toekomst voor is. The Waiting Game is een band die zeker en vast klaar is om grotere shows te spelen en het publiek voor deze band lijkt ons breder te kunnen zijn dan voor Loud Love. Toch mag ook gezegd worden dat ondanks hun korte bestaan, Loud Love een mooie toekomst staat te wachten. De melodie en de intensiteit zaten snor en dat doet ons vermoeden dat ze toch stilaan hoger mogen mikken dan de lokale hardcorepunk-scene.

Related posts
LiveRecensies

Vuurdoop 2023: Ambitieuze blik op de toekomst

Brussel heeft Fifty Lab, Antwerpen heeft We Are Open en Hasselt heeft… Vuurdoop! Vuurdoop is het jaarlijkse showcasefestival van PXL Music waar…
InstagramLiveRecensies

OFF! @ Trix (Club): Nooit te veel franjes

OFF! is zowat de natte droom van elke punkpurist die er rondloopt. Met de legendarische Keith Morris (Black Flag) aan de microfoon…
InstagramLiveRecensies

PLAY Festival (Dag 2): Rust in de chaos

Waar het vrijdagavond nog Sylvie Kreusch was die de plak zwaaide in de Muziekodroom, was het gisterenavond de beurt aan Fenne Kuppens…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.