Features

Zes tips voor Botanique in November

© CPU – Bert Savels

 

Het concertseizoen is alweer aan zijn tweede maand bezig, en zo komt november dichter in de buurt. Ook in de Botanique hebben ze weer heel wat in petto. We zullen de komende weken niet weg te slaan zijn uit de verschillende zalen van de Bota. Dat willen we dan ook graag delen met jou. We geven tickets weg voor zes topconcerten. Hieronder tippen we ze met wat uitleg en op het eind ontdek je hoe je tickets kan winnen.

2 november – The Underachievers

Wie The Underachievers al live heeft gezien, weet dat een optreden van het duo eveneens een stevige workout is. De psychedelische hiphop van Issa Gold en AKTHESAVIOR staat garant voor stevige moshpits en zwetende lijven. In de Botanique komen ze Lords of Flatbush 3 voorstellen, de derde worp in een serie mixtapes waarin hun snedige raps centraal staan. Zelf kunnen ze alvast niet wachten om de oceaan over te steken: hun fans in Europa brengen naar eigen zeggen ‘ongeziene energy levels’.

5 november – Blanco White

Blanco White groeide de afgelopen tijd door tot een populaire en hoog aangeschreven folkmuzikant met inmiddels meer dan anderhalf miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify. Wat begon als een soloproject in 2014 is ondertussen een echte band geworden onder leiding van Josh Edwards. Op vrijdag 25 oktober brengt de Brit eindelijk een nieuw nummer uit en het album On the Other Side komt op 3 april. Tijdens zijn show in de Botanique zal je dan ook ongetwijfeld heel wat nieuwe nummers horen.

13 november – Shura

Shura brengt frisse pop met een zijdezachte afwerking. Onlangs verscheen de tweede plaat van de jongedame uit Groot-Brittannië. Daar liet ze haar geluid nog verder openbloeien tot een sound die zowel hartverscheurend als sensueel klinkt. In de Botanique zal je dan ook je zakdoek voor meerdere dingen kunnen gebruiken, neem hem dus maar mee. Met een fluwelen stem, enkele aanstekelijke songs en een dansbaar geheel zal ze je sowieso weten in te pakken.

14 november – Penelope Isles

Uit Brighton krijgen we de gezellige indierock van Penelope Isles. De band bracht op 12 juli hun debuutalbum uit, en daarmee kregen ze voorlopig nog niet wat ze verdienen. De verzameling nummers is namelijk een erg gezellig allegaartje van fuzzy gitaren, dromerige indie en aanstekelijke refreinen. De vierkoppige band, met broer en zus Jack en Lily Wolter, was volgens ons een van de revelaties op Pukkelpop en dus kan je ze niet missen in de Witloof Bar. De muziek is toegankelijk, relaxed en vooral heel doordacht gebracht.

16 november – Jay Som

In de Witloof Bar valt er ook in november weer heel wat te ontdekken. De Amerikaanse Indië rock artieste Jay Som bracht in 2016 al een eerste project uit, maar haar muzikale carrière nam pas in 2017 echt vaart op met de release van Everybody Works. Met haar Tiny Desk sessie speelde ze zich in datzelfde jaar al gauw in de kijker en dat was een startschot voor een mooie toekomst. In Europa kan ze nog niet op dezelfde successen rekenen als in de VS, maar met haar aankomende tour zal ze desondanks heel wat nieuwe zielen voor zich winnen.

25 november – Kadavar

Kadavar komt uit Berlijn, maar dat is ook het enige wat hen aan Duitsland linkt. De groep brengt namelijk hardrock zoals ze dat bij Black Sabbath en dergelijke goed kunnen, en weet hierdoor een duistere, rauwe sfeer in hun muziek te steken. De ene keer vliegen de riffs je om de oren, de andere keer word je meegenomen op een slome rocktrip. Altijd strak, altijd intens en met volle baarden zal Kadavar de Botanique eens goed onderdompelen in een hardrockbad, wij kunnen niet wachten!

Voor elk van deze concerten kunnen we duotickets weggeven. Daarvoor moet je natuurlijk iets doen: stuur een screenshot met bewijs dat je onze Facebook-pagina leuk vindt of ons op Instagram volgt door naar wedstrijd@dansendeberen.be, samen met een antwoord op volgende vraag: Wat is de echte naam van Jay Som? Vermeld hierbij zeker het concert naar keuze als onderwerp en je gegevens! Veel succes en tot in de Botanique!

3183 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Black Country, New Road @ Botanique (Orangerie): Onbevangen wanorde

De laatste keer dat Black Country, New Road in België speelde, was op Sonic City in 2019. Ondertussen ging het hard voor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Kadavar & Elder - "From Deep Within"

De bands Kadavar en Elder kondigden al eerder deze maand aan dat er een collaboratiealbum op weg is. De voorverkoop van dat…
InstagramLiveRecensies

Claire Laffut @ Botanique (Orangerie): Fletse blauwe tintjes

Afgelopen week kon de hele wereld kennismaken met Claire Laffut. Neen, de zangeres is niet op wereldtournee, maar haar gezicht keek neer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.