Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Blaenavon – “I Want You” & “Fucking up My Friends”

© Luke Farley

Verrassend nieuws vandaag uit Engeland, want Blaenavon maakte opeens bekend dat ze vrijdag hun tweede album Everything That Makes You Happy zullen uitbrengen. Het indierock drietal bracht in 2017 hun debuut That’s Your Lost uit, een album dat geproduced werd door Jim Abbiss (zat ook al achter de knoppen bij Arctic Monkeys en Adele). Er werd uitgebreid live gespeeld en na een slopende tour ook opnieuw gewerkt aan nieuw materiaal. In januari van dit jaar brachten ze nog single “Catatonic Skinbag” uit, maar daarna werd het weer opvallend stil. Tot nu dus, want vandaag brachten ze, naast de bekendmaking van hun nieuwe album, ook twee nieuwe nummers uit.

Laten we beginnen bij het ons favoriete nummer van de twee: “I Want You”. Het nummer heeft een energieke drive en klinkt zowel heel vertrouwd als spontaan. De strijkers geven het geheel een extra vleugje magie en verrassend zelfs ook catchyness. Het refrein is simpel, maar goed uitgewerkt en blijft daardoor al gauw hangen. “Fucking up My Friends” is zeker geen slecht nummer, maar vinden we in zijn geheel toch minder overtuigend dan “I Want You”. Opnieuw gebruiken ze strijkers om het geheel wat volumineuzer te laten klinken, maar het nummer mist gewoon ook wat kracht om als single te kunnen overtuigen. Hopelijk is Everything That Makes You Happy iets minder wisselvallig, maar dat zullen we ten vroegste vrijdag weten.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1684 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ryan Adams - "I Want You"

Ooit stond Ryan Adams in alle lijstjes als potentiële opvolger van de grootmeester Bob Dylan zelve. Het is een rare kronkel die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blaenavon - "Catatonic Skinbag"

Sinds het debuut van Blaenavon uit 2017 kregen we nog niet al te veel nieuwe muziek van de groep uit Hampshire (zeg…
LiveRecensies

Two Door Cinema Club @ AB: Hete broodjes uit een oude broodrooster

Two Door Cinema Club hield op de eerste dag van hun Europese tour halt in de AB in Brussel. De mannen brachten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.