Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Blaenavon – “Catatonic Skinbag”

Sinds het debuut van Blaenavon uit 2017 kregen we nog niet al te veel nieuwe muziek van de groep uit Hampshire (zeg maar niets). Dat kwam vooral doordat frontman Ben Gregory te maken had met heel wat stress en hij dus zijn werk in de band niet naar behoren kon uitvoeren. Maar gelukkig gaf het hem ook inspiratie om een nieuwe plaat te schrijven. Die verschijnt later dit jaar en krijgt de naam Everything That Makes You Happy. Eerste single “Catatonic Skinbag” toont alvast dat de band wat ruwer tekeer gaat tegenwoordig.

Al van bij het begin horen we een snedige klank in de gitaarlijnen van de band. Het is niet het brave Blaenavon van op het debuut, nee ze hebben een iets krachtiger sound weten te ontwikkelen. Minder toegankelijk, maar nog steeds met een aanstekelijk refrein. De uitgesproken stem van Gregory neemt je mee op een reis richting desillusie en wanhoop. Gelukkig is de song niet alleen maar drama, want het refrein is furieus en heel strak waardoor er live wel eens een hoogtepuntje uit zou kunnen ontstaan. Benieuwd naar de rest van de plaat, zoveel is zeker.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

22 januari 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief