Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Gold Key – “Sweet Darkness”

© Carla Mundy

De spoeling aan spannende en ‘nieuwe’ bands in de rock en metalwereld is dun geworden en toch weet er hier en daar een band toch onze aandacht te grijpen. Het Britse Gold Key is zo’n band, die het toch wel verdient om wat extra aandacht te krijgen. Laurent Barnard en Steve Sears besloten in de zomer van 2016 om samen een album te maken, nadat de twee schoolvrienden eerder al aan andere projecten samenwerkten. Met Jack Kenny en James Leach vonden ze twee bandgenoten en brachten ze ondertussen ook zijn debuutplaat al uit. Die dateert echter van 2017, dus nieuw materiaal is meer dan welkom. Vandaag losten ze alvast het epische “Sweet Darkness”, waarmee een nieuw album niets meer in de weg ligt.

Meer dan vijf minuten speelt het viertal uit Watford de ziel uit hun lijf in het uitstekende “Sweet Darkness”. De opbouw doet al vermoeden dat ze het groots aanpakken en dat wordt ook meteen bevestigd in de eerste strofe. Zware bas- en gitaarriffen vliegen ons om de oren en pakken ons bij het nekvel. Frontman Steve Sears heeft een zeer puur stemgeluid en dat hij ook veel emotie weet te verwerken in “Sweet Darkness” maakt het geheel nog beklijvender. De finale uitbarsting is een streling voor het oor voor iedereen die graag naar zwaardere gitaren luistert. Gold Key mag van ons gerust doorgroeien naar de grote podia van deze wereld, want deze band heeft het potentieel om duizenden mensen te bekoren.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

21 oktober 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief