Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Beach Slang – “Bam Rang Rang”

‘Guitar, bass and drums. Played loudly.’ Zo stellen de mannen van Beach Slang zichzelf voor. Kan niet slecht zijn, denken we dan terwijl we hun nieuwe single “Bam Rang Rang” intypen op het wereldwijde web. Nog geen seconde nadat we op de play button duwen, blaast een schreeuwende gitaar door onze boxen. James Alex wou blijkbaar geen tijd verliezen in de opnamestudio en besliste dus maar ons onmiddellijk bij de keel te grijpen.

Het plotsklapse gitaargeweld wordt vergezeld door een strakke drum- en baspartij – de bas die voorzien wordt door Tommy Stinson van The Replacements. Ongeveer halverwege grauwt Alex nog drie keer: ‘The deadbeat bang of heartbreak city’, overigens de naam van hun nieuwe album, voordat de groep ons eventjes welverdiende rust gunt. Na dit korte intermezzo breekt het nummer opnieuw open met een ruige riff, die aan de de stoners van Corrosion Of Conformity doet denken, maar dan wel een versnelling of twee hoger. Wanneer het stuk abrupt eindigt, blijf je ietwat verstomd achter. Is het nu al gedaan dan?

‘Guitar, bass and drums. Played loudly.’ Ja, uiteindelijk komt het daar wel op neer.

The Deadbeat Bang of Heartbreak City verschijnt op 10 januari. Het album zal elf nummers tellen.

Website / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

20 oktober 2019

About Author

Jan-Willem Declercq


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief