Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Michael Kiwanuka – “Piano Joint (This Kind Of Love)”

© CPU – Bert Savels

Dat we benieuwd zijn naar de nieuwe plaat van Michael Kiwanuka, is een understatement. Drie jaar na het immens populaire Love & Hate brengt de Britse muzikant zijn derde langspeler. Die zal eenvoudigweg Kiwanuka heten en komt uit op 1 november. Nog maar twee weken dus, en dat vieren we vandaag met een nieuwe single.

Terwijl eerdere voorproefjes als “You Ain’t The Problem” en “Hero” nog uitblonken in hun zonnige funk is “Piano Joint (This Kind Of Love)” een pak ingetogener. In het begin horen we enkel Kiwanuka, begeleid door de piano uit de titel. Bij het refrein komen daar nog strijkers en backing vocals bij, daarna sober slagwerk. Het resultaat is een minutieus gelaagd opgebouwde song waar we het – ondanks de sombere ondertoon – helemaal warm van krijgen. Ook deze nieuwe single is een schot in de roos.

Op 24 november speelt Michael Kiwanuka voor een uitverkochte AB.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

16 oktober 2019

About Author

Matilde Meertens


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief