Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Michael Kiwanuka – “Piano Joint (This Kind Of Love)”

© CPU – Bert Savels

Dat we benieuwd zijn naar de nieuwe plaat van Michael Kiwanuka, is een understatement. Drie jaar na het immens populaire Love & Hate brengt de Britse muzikant zijn derde langspeler. Die zal eenvoudigweg Kiwanuka heten en komt uit op 1 november. Nog maar twee weken dus, en dat vieren we vandaag met een nieuwe single.

Terwijl eerdere voorproefjes als “You Ain’t The Problem” en “Hero” nog uitblonken in hun zonnige funk is “Piano Joint (This Kind Of Love)” een pak ingetogener. In het begin horen we enkel Kiwanuka, begeleid door de piano uit de titel. Bij het refrein komen daar nog strijkers en backing vocals bij, daarna sober slagwerk. Het resultaat is een minutieus gelaagd opgebouwde song waar we het – ondanks de sombere ondertoon – helemaal warm van krijgen. Ook deze nieuwe single is een schot in de roos.

Op 24 november speelt Michael Kiwanuka voor een uitverkochte AB.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Danger Mouse & Black Thought - Cheat Codes (★★★★): Zwaargewichten bundelen hun krachten en telefoonboekje

Black Thought, het alias van Tariq Luqmaan Trotter, kennen we al bijna 35 jaar als bezieler en voornaamste lyricist van The Roots….
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 4): Fonkelend richting ontknoping

Het lot van dag vier hing een tijd lang aan een zijden draadje, want tot gisterenmiddag bleef het onduidelijk of grote afsluiter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.