Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Michael Kiwanuka – “You Ain’t The Problem”

© CPU – Bert Savels

Enkele maanden geleden was er de frisse, zonnige terugkeer van Michael Kiwanuka. De man ruilde zijn emotionele, maar hartverwarmende soul even in voor de funk en kreeg daarvoor hulp van Tom Misch. “Money” was het resultaat en meteen ook het eerste voorsmaakje van zijn aankomend album. Dat album kreeg de naam Kiwanuka en verschijnt op 25 oktober. Een maand later komt de man naar België, en “You Ain’t The Problem” zal daar hoogstwaarschijnlijk ook passeren wanneer de man op 24 november in de Ancienne Belgique speelt.

De zon is nog steeds aanwezig op de nieuwste single van Michael Kiwanuka. Het begin neemt je dan ook helemaal mee naar zuiderse oorden, en eens alle instrumenten samenkomen voel je een spontaan gevoel van gelukzaligheid je hart omarmen. Als de soulvolle stem van Kiwanuka zich daarna in het geheel mengt, ben je meteen helemaal gesmolten voor de charme en gelaagdheid van de song. Iets meer dan vier minuten blijft dat heerlijke gevoel overheersen en een leuke gitaar zorgt er dan ook voor dat de dynamiek levendig blijft. Sterk nummer alweer dat ons nog meer doet verlangen naar zijn album.


Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

13 augustus 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief