Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Michael Kiwanuka – “Hero”

© CPU – Bert Savels

Binnen enkele weken verschijnt met Kiwanuka het langverwachte derde album van Michael Kiwanuka. Aan vorige singles “Money” en “You Ain’t the Problem” konden we al duidelijk horen dat de man de weg van de zonnige funk was ingeslagen en zijn emotionele kant (voorlopig) links laat liggen. Op “Hero” krijgen we opnieuw vrolijke, en vooral radiovriendelijke, deuntjes die ons niet anders dan goedgezind kunnen maken. Maar zijn emotioneel kantje komt toch een klein beetje terug bovendrijven.

Op “Hero” is het vooral het vrolijke gitaartje dat meteen in ons hoofd blijft hangen. Doorheen het nummer hangt een oudere sfeer, maar dat maakt Kiwanuka net sterker. De gitaar is een belangrijk instrument in het nummer, want halverwege komt er een heuse elektrische solo aan te pas. Terwijl Michael het beste van zichzelf geeft op de gitaar, vliegen de ‘oehs’ en ‘yeahs’ ons om de oren en haalt Brit zijn soulstem nog eens boven. ‘Am I a hero?’, vraagt de man zich in de refreinen af, en het enige wat wij kunnen antwoorden daarop is ‘ja’.

Kiwanuka verschijnt op 1 november, op 24 november komt de man naar een uitverkochte Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1878 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Danger Mouse & Black Thought - Cheat Codes (★★★★): Zwaargewichten bundelen hun krachten en telefoonboekje

Black Thought, het alias van Tariq Luqmaan Trotter, kennen we al bijna 35 jaar als bezieler en voornaamste lyricist van The Roots….
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 4): Fonkelend richting ontknoping

Het lot van dag vier hing een tijd lang aan een zijden draadje, want tot gisterenmiddag bleef het onduidelijk of grote afsluiter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.