InstagramLiveRecensies

Le 77 @ Ancienne Belgique (AB): Eén groot bordel

© CPU – Tuur Penninckx

Het zijn hoogdagen voor liefhebbers van lokale hiphop in de Ancienne Belgique. Onze rappende Belgische trots wordt bijna wekelijks geprogrammeerd in de AB-agenda. Afgelopen weekend kon je Martha Da’ro, Blu Samu en Miss Angel aan het werk zien en volgende week is het aan Brihang om de AB op stelten te zetten. Voor de plaatselijke raps van deze week kon je gisteren terecht bij het Brusselse collectief Le 77. Een volledig uitverkochte AB Box keek duidelijk uit naar de komst van het jolige trio bestaande uit Morgan, Félé Flingue en Peet. ‘Ça va être bordel’ kondigde de drie bawlers al eerder aan. En inderdaad, het werd een groot bordel. Zonnebrillen vlogen in het rond, het publiek werd bespeeld als marionetten en een gezonde dosis special guests zweepte iedereen nog wat extra op. Met een knaller van een show maakte Le 77 duidelijk dat ze één van de belangrijkste krachten zijn van de hele Brusselse scene. 

Verdacht veel bezoekers vertoefden al wat vroeger in het AB Café en hadden, net zoals Le 77 zelf, hun lunettes de skillz meegenomen naar het concert. Met de gekste zonnebril, voorlopig nog gedrapeerd in de haren, stonden ze te luisteren naar de opwarmende set van Dj Vega en Dj Proceed. Het gescratch van deze twee heren op “Family And Loyalty” van Gang Starr bracht iedereen in de juiste mood. Voordat Le 77 zelf het podium betrad, moest de Luikse rapper Absolem iedereen nog wat meer opzwepen. Samen met zijn kameraad Venlo vormde dat geen enkel probleem. Na enkele minuten ontstond daar al de eerste pogo. 

© CPU – Tuur Penninckx

Nadat iedereen was opgewarmd, kon de show van Le 77 beginnen. Wie Le 77 al eens eerder aan het werk zag, merkte meteen op dat het er deze keer serieuzer aan toe ging gaan. Een mega grote zonnebril werd opgesteld op de de dj-booth, hun minirock-sign stond Run The Jewels-achtig te pronken op het podium en op het scherm werd ‘caution restricted area authorized bawlers only’ geprojecteerd. Wanneer het licht langzaam doofde, gebruikte Le 77 de recente en hilarische reclamespot ter aankondiging van henzelf. “Lady Bawler” weerklonk en alle aanwezigen namen meteen de zonnebril vanuit de haren en lieten hun energieke zelve zien. 

© CPU – Tuur Penninckx

Naast een hele collectie brillen en strakke visuals, had Le 77 ook een nieuwe plaat met zich mee. ULTIM had duidelijk al een serieuze indruk gemaakt bij het publiek. Zo blijkt uit de lyricskennis van de AB Box. Vooral “Cerber”, waar vorige week de videoclip van uitkwam, en “Lunetz” bracht onze innerlijke Bawlerranger naar boven. Hierdoor rolden we wel eens meermaals in een wall of death of pogo. Tijdens “Phamily” werd nog eens duidelijk gemaakt hoe de succesformule van Le 77 in elkaar zit. De drie gasten leven en produceren samen en het familiegegeven is het enige wat telt. Dat zie en voel je vooral wanneer Mecman Peet en Félé Flingue moeiteloos op elkaar inspelen bij het oudere werk van Le 77. Denk maar aan het hilarische verhaal van Jessica net voor “Black angus”. 

Zoals hiphop het voorschrijft, had Le 77 natuurlijk ook wat extra volk mee. Zo kwam Phasm wat daveren met de zieke beat van “Dracula” en verstoorden ook Jazz en Zwangere Guy het energieke concert met de iets hardere tracks. Zwangere Guy is al jaren copain van de zevenzeven en het was enkel hopen op zijn komst. Verwachtingen werden ingelost en samen met Le 77 brachten ZG hun eerste samenwerking “Tourette”. Later braken Jazz, Le 77 en Zwangere Guy de hele keet af met “ENELIX”. Wat die beat van Umi doet met de beenderen van een mens, is onbeschrijfelijk. 

© CPU – Tuur Penninckx

Kortom, Le 77 had alle elementen voor een goede thuismatch: leuke rekwisieten, een fantastische plaat die ook live klinkt, oud werk dat wordt meegebruld en vrienden die af en toe mee op het podium kropen. Met als gevolg dat ze op handen werden gedragen naar het AB Café, waar iedereen hen vol lof aansprak over hun topprestatie. Le 77 beloofde een bordel en creëerde een bordel.  Als we dan toch een puntje van kritiek moeten geven. Hou in vervolg toch wat zonnebrillen aan de kant voor Dansende Beren en deel niet meteen alles uit aan de eerste rij. Wij hadden jullie lunettes de skillz met trots gedragen.

 

Related posts
InstagramLiveRecensies

GoGo Penguin @ Ancienne Belgique (AB): Schipperen tussen genialiteit en repetitiviteit

GoGo Penguin is zo’n band die veel mensen eigenlijk wel kennen, zonder dat zelf te beseffen. De nummers van het trio uit…
InstagramLiveRecensies

Ayra Starr @ Ancienne Belgique (AB): Sfeervolle teleurstelling

Elk jaar gaan we op zoek naar aanstormend talent in binnen- en buitenland waarvan wij denken dat het wel eens zou kunnen…
InstagramLiveRecensies

Lorna Shore @ Ancienne Belgique (AB): Pletwals van lawaai

Als een komeet schoot Lorna Shore naar bekendheid toen de ep …And I Return to Nothingness in 2021 menig metalhart harder deed…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.