Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Arthur – “You” (feat. Travis Barker)

Na de terugkeer van James Arthur met het nummer “Treehouse”, is hij terug met een nieuw nummer. “You” heet de nieuwe single van de Britse ex-winnaar van X-factor, en net zoals bij “Treehouse” is er ook hier een extra naam te horen. Deze keer is het de beurt aan Travis Barker, bekend als drummer bij blink-182. Arthur komt ook met een nieuw album. Het zal dezelfde naam krijgen als dit nummer en we mogen dat volgende week vrijdag verwachten. Voor de fans is dat niet het enige goede nieuws. Hij komt ook op vrijdag 21 februari naar het Cirque Royal in Brussel. En daar zal hij waarschijnlijk heel wat nieuwe nummers brengen.

Het eerste wat we kunnen opmerken, is dat het gitaartje en de piano eventjes in een hoekje liggen. “You” krijgt een heel grote elektronische popbeat waar een mainstream popzanger maar al te graag over wil zingen. Het is niet wat we gewoon zijn van James Arthur als we kijken naar “Say You Won’t Let Go” en zijn doorbraak “Impossible”. Het kleine emotionele jongetje dat verlegen met een gitaar nummers zingt, is veranderd in een man die durft. Toch blijft het emotionele hier nog een beetje aanwezig.

Het nummer begint met een speech. Het is onduidelijk van wie het is, maar het gaat over vrijheid. En dat geeft meteen de toon van het nummer. Je hebt het gevoel dat mensen willen vechten voor vrijheid. Aan zijn manier van zingen heeft James Arthur gelukkig niets veranderd. Het heeft nog altijd de emotionele vibe in zijn stem waardoor dit nummer versterkt wordt. Hij heeft zelfs zijn beste raps naar boven gehaald. Weer iets wat Arthur kan en bewijst via deze single.

De inbreng van Travis Barker is niet zo merkbaar. Als hij niet in de titel stond, wist je niet dat hij hier aan mee heeft gewerkt. Moest Arthur het alleen hebben gedaan, gingen we waarschijnlijk nog steeds dit nummer als resultaat hebben. Uitkijken naar volgende week voor You.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2024 (Festivaldag 2): Regengeur en maneschijn

Nadat het op de eerste dag verrassend zonnig was, werd de Werchter weide de tweede dag verrast door zachte regendruppeltjes. De regen…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ginger Root - "Better Than Monday"

Een stevige portie funk, een op het randje van obsessieve relatie met Japanse cultuur, een snufje disco en een voorliefde voor alles…
InstagramLiveRecensies

Pinkpop 2024 (Festivaldag 3): De grote Ed Sheeran show

Pinkpop zit er weer op voor dit jaar. Het Nederlands Limburgse Megaland was drie dagen lang het epicentrum van festivalliefhebbend Nederland. Gelukkig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.