Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Michael Kiwanuka & Tom Misch – “Money”

© Grey Marco

Het is inmiddels drie jaar geleden dat Michael Kiwanuka Love & Hate uitbracht, maar al te lang zullen we niet meer op een opvolger moeten wachten. De Britse soul- en folkartiest uit Londen kan op veel appreciatie rekenen en scoorde in 2012 zelfs een gigantische hit in ons land met het tedere “Home Again”. Het succes legde hem geen windeieren, maar muzikaal gezien bleef hij zichzelf trouw en verkocht hij zijn ziel niet aan de duivel aka de commerce. Met zijn nieuwe single “Money” zoekt Kiwanuka desondanks nieuwe wegen op en hij deed dat samen met de immens populaire Tom Misch.

“Money” is een zeer funky, haast disco-achtig nummer geworden dat ons terug naar de jaren zeventig en tachtig katapulteert. Het verschil met Love & Hate is enorm en het heeft ook enkele luisterbeurten nodig vooraleer we echt helemaal mee zijn met het nummer. Tom Misch drukt vooral zijn stempel door het spelen van de Nile Rodgers-achtige gitaarklank en laat het zingen hoofdzakelijk over aan Kiwanuka. Met een speelduur van bijna vijf minuten duurt “Money” redelijk lang, maar verveling weet gelukkig nooit op te komen. Het gebruik van strijkinstrumenten geeft het nummer een nog groter nostalgisch gevoel. “Money” is niet meteen de single die we van Michael Kiwanuka hadden verwacht, maar overtuigen kan hij wel.

Op zaterdag 3 augustus speelt Michael Kiwanuka op het Esperanzah Festival in Namen.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

19 juni 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief