Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Jan Verstraeten – “Milky Way”

© Nadia Denys

Alternatief Vlaams talent met een doorsnee Vlaamse naam. Jan Verstraeten kwam bijna een jaar geleden geleden bovendrijven met zijn eerste single “Moon Face”. Hij is grafisch artiest van opleiding, het plan was dat hij daar mee films zou draaien, het is muziek geworden. Verstraeten’s creatieve geest is duidelijk te zien op zijn Instagram-pagina die op zich al een kunstwerk te noemen is. Na wat singles, een mystieke ep en een sfeervolle Destiny’s Child-cover kunnen we nog niet zeggen dat Verstraeten het succes heeft dat hij verdient. Het is wachten op volwaardig album.

Strijkers zijn de duidelijke leidraad door deze nieuwe single. Een mooi arrangement van grauwe cello’s, pianodeuntjes en een vlot ritme doen denken aan iets waar The Bad Seeds Nick Cave mee zouden begeleiden. In zangstijl en timbre verschilt Jan Verstraeten wel beduidend. Hij zet zijn breekbare stem tussen de drukke muziek en creëert een melancholisch geheel. “Milky Way” drijft het orkestrale van zijn vorige singles verder op en dat smaakt. Deze ‘Cheap Disney Music’ is klaar voor meer aandacht van de mainstream.

11 oktober 2019

About Author

Felix Vloeberghs


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief