Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Green Day – “Fire, Ready, Aim”

© CPU – Ymke Dirikx

Een kleine maand geleden was er het gigantische nieuws dat Green Day, Fall Out Boy en Weezer samen op tour zouden gaan en ook in het Sportpaleis halt houden op 17 juni. Daarbij kwamen dan nog eens albumaankondigingen en singles van alledrie de bands. Heel wat nieuws om te verorberen en dus vatten we het Green Day nieuws nog eens samen. Op 7 februari verschijnt Father Of All…, hun nieuwste plaat, en daaruit verscheen toen de titeltrack. Nu komt de groep met een tweede single onder de naam “Fire, Ready, Aim”.

Voor Green Day te zijn klinkt “Fire, Ready, Aim” erg ruw en redelijk robuust, iets wat we al lang niet meer te horen kregen. Ook de vocals van Billie Joe zijn heel atypisch en we moeten er even aan wennen. Een opvallende piano beheerst het tempo van de song, en de rest van het nummer vinden we toch iets te slapjes; we zijn meer gewoon van een band als Green Day. De song klokt ook af onder de twee minuten en is heel speels, dus volwassen zal Green Day nooit worden. De song wordt ook in première gespeeld bij NBC tijdens de opening van een hockeymatch in de NHL. Daarmee heeft de band een contract getekend waarbij hun muziek daar veel zal passeren. Net daardoor voelt “Fire, Ready, Aim” ook te veel als een commercial aan en niet natuurlijk. Nu, het is kort, er zit iets aanstekelijk in, er komen nog heel wat nummers aan en erbarmelijk is het niet, dus onze hoop is nog niet verloren.

2931 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Green Day – "Here Comes the Shock"

De lockdown heeft Billie Joe Armstrong goed gedaan; zo bracht hij vorig jaar een soloalbum uit met daarop allemaal covers die hij…
AlbumsRecensies

Green Day - Father of All Motherfuckers (★★½): Jeugdig enthousiasme op middelbare leeftijd

Van alle nineties punkrockbands heeft Green Day het wellicht het verst geschopt. Met oerklassiekers als Dookie (1994) en American Idiot (2004) op hun conto,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Green Day - "Oh Yeah!"

Nog een drietal weken wachten en dan verschijnt Father Of All…, het dertiende album van Green Day. De groep uit Californië is een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.