InstagramLiveRecensies

Sound Track: Selectieronde 05/10 @ Jeugdhuis De Schakel (Sint-Lambrechts-Woluwe)

Voor de allerlaatste selectierondes van Sound Track zakten we gisteren af naar Kortrijk en Sint-Lambrechts-Woluwe. In Jeugdhuis De Schakel kregen we vier bands te zien, waarvan de een ons al meer kon overtuigen dan de ander. Hieronder ontdek  je hoe elke band het ervan af heeft gebracht en hier kan je lezen welke bands gekozen werden als finalist!

Anysa

Anysa haar eerste woorden gingen over het feit dat het niet de bedoeling was dat haar broek gescheurd was. Geestig begin, waarmee ze meteen haar fijne podiumprésence in de verf zette. Eenmaal dat opgeklaard was, begon ze eraan met wat uithalen om te tonen over wat voor stem ze beschikt. Met een charmant groovend r&b-nummer opende ze haar set en kon ze ons bekoren. Wel was de geluidsmix niet optimaal en verdwenen vele details jammer genoeg in een onbedoelde waas. Gelukkig verbeterde dat naarmate haar setje vorderde en kon ze de zon echt naar binnen brengen. Anysa en haar band hebben sterke songs in de aanbieding die al hapklaar zijn voor een groter publiek. Hier en daar is er duidelijk nog werk aan de zangdetails, maar mits enige training zal die stem heel wat toppen kunnen scheren. Ook de présence was al wat die moest zijn: zelfverzekerd, met een zekere flair en toch sympathiek en lachend met de gescheurde broek tussen de nummers door. Ze hadden zelfs nog een professionele outro in de aanbieding en daarmee was het plaatje compleet. Ja, heel tof en best sterk.

Jay MNG

Zonder boe of ba begon Jay MNG aan zijn set. Terwijl het volk nog elders vertoefde, deed hij daar plots zijn ding, totdat iedereen zijn frank viel dat ze zich beter naar het podium zouden begeven. De publieksinteractie was dus zeer beperkt in het begin, maar naarmate het optreden vorderde, werd hij veel losser en energieker. Er kon zelfs al eens wat geschreeuw af en ook dat werkte goed. Jays flow zet je nekspieren zeker in beweging, maar toch werd het na een tijdje te eenzijdig. De songs leken nogal op elkaar en wie weet ligt het aan ons, maar erg goed konden we de teksten niet verstaan, zonde. Al bij al een leuk setje, maar te eenzijdig.

Forest Africa Danse Music

Het viertal van Forest Africa Danse Music kwam op in traditionele klederdracht en startte met vrij ingetogen exotiek. Wie had verwacht dat het uitbundige reggae ging worden, was aan het foute adres, want de heren pakten het erg lo-fi aan. Hun muziek straalde veel gelukzaligheid uit, maar het had toch allemaal net iets levendiger gekund. De set miste wat punch & schwung en bleef maar kabbelen op datzelfde eenvormige elan. In feite was het het publiek zelf dat zorgde voor de extraatjes die we zullen onthouden. Een enthousiasteling sprong het podium op om enkele dansjes neer te poten en even later begonnen sommigen samen op verschillende tijden te klappen. De sfeer bereikte een duidelijk hoogtepunt op deze momenten. Om te eindigen placeerde de frontman op zijn beurt enkele all over the place dansmoves en ging het publiek nog eventjes uit zijn dak.

Coline & Toitoine

Coline & Toitoine opende met originele elektropop. Verfrissende samples maakten dat we hun eerste nummer zo aan onze playlist zouden willen toevoegen. Tijdens hun volgende, veel rustiger en eenvoudiger nummer kon de zangeres dan haar zangtalent echt in de kijker zetten en ons doen smelten. Vervolgens kwam er dan een nummer met operettestem gezongen, en ook al mondde het later nog uit in iets semi-groovy, toch waren we de rode draad even kwijt. Het mocht dan wel goed klinken en zo benadrukte Coline haar zangtalent nog eens, maar op die manier werd hun set een inconsistent boeltje van van alles. Jammer, maar los daarvan waren we erg enthousiast over wat het duo met nog maar negentien jaar op de teller nu al weet te presteren. Bovendien gingen ze er allebei in op en hadden ze een leuke dynamiek. Het was dus erg prettig om naar te kijken en beschikken ze over goeie, radiogeschikte songs. Mits nog iets meer zangtraining in de details en een duidelijkere lijn en stijlkeuze (voor hopelijk hun coole elektropopsongs) kan dat wel eens dik in orde komen.


Sound Rank

De jury maakte al bekend wie de finalisten zijn in het Brusselse, maar ook wij hebben onze top drie opgesteld van deze concertavond.

3. Jay MNG
2. Coline & Toitoine
1. Anysa
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single COLT (Coline & Toitoine) - "Ramenez-moi"

Wie de afgelopen paar jaar de deelnemerslijsten van enkele noemenswaardige talentenconcours bekeek, kwam zeker en vast Coline & Toitoine al eens tegen….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Barno Koevoet & The Duijmschpijkers - "FAT SCUM"

Het water in Brugge is naast zeer troebel, ook uiterst vruchtbaar. De zelfverklaarde ADHD-rockers van Barno Koevoet & The Duijmschpijkers wonnen een…
InstagramLiveRecensies

Finale Humo's Rock Rally @ Ancienne Belgique (AB Ballroom): Diversiteit ten top

Een cheque ter waarde van 10.000 euro en een eeuwige paragraaf in de vaderlandse geschiedenisboeken, dat is de inzet van ‘de moeder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.