Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PINGPONGCLUB – “Trying”

PINGPONGCLUB is een beloftevolle Gents-Kortrijkse band. Met zijn vijven maken ze groovy poprock om U tegen te zeggen. Onlangs stelden ze hun debuutsingle nog voor op ons eigen Dansende Beren Showcasefestival, en dat smaakte naar meer. Een beter nummer hadden ze niet kunnen uitkiezen om zich te introduceren, “Doktor Rudi” leent zich tot opnieuw en opnieuw beluisteren, het is moeilijk om er genoeg van te krijgen. Vandaag krijgen we de opvolger te horen, en die heeft grote schoenen te vullen.

Frontman Jonas Desmet schreef het nummer na een paniekaanval. Met “Trying” wil hij anxiety dan ook bespreekbaar maken, angstaanvallen zijn tenslotte een veelvoorkomend fenomeen. Dat angstige is goed terug te vinden in de muziek, die klinkt met tijden gejaagd en vult zo de machteloze lyrics perfect aan. Het is misschien wat voorbarig na slechts twee singles, maar het lijkt erop dat PINGPONGCLUB al een unieke, eigen stijl gevonden heeft. “Trying” mist het impressionante woweffect van het debuut en klinkt ook wat minder aanstekelijk, maar is desalniettemin een toffe, tweede single. Op naar de derde!

Facebook / Instagram / vi.be

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bear's Den - "Please Don't Hide Yourself Away" (feat. Jade Bird)

Het zijn productieve tijden voor de mannen van Bear’s Den. Andrew Davie en Kevin Jones brachten een tijdje geleden met Blue Hours hun vijfde…
AlbumsRecensies

ᴘɪɴɢᴘᴏɴɢᴄʟᴜʙ - ᴘɪɴɢᴘᴏɴɢᴄʟᴜʙ (★★★½): De volgende stap vooruit

ᴘɪɴɢᴘᴏɴɢᴄʟᴜʙ kan al een tijdje geen goed bewaard indiegeheim meer genoemd worden. De band rond Jonas Desmet liet op verschillende muziekwedstrijden sterke…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Forester - "Smile"

Afkomstig uit het West-Vlaamse Avelgem verscheen Forester voor het eerst op onze radar door de Sound Track voorronde in Muziekclub 4AD. Forester…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.