Live, Recensies

Roam + With Confidence @ Kavka: Enthousiasme wint van kwaliteit


Kavka schotelde ons gisteren een avond vol poppunk voor. With Confidence en Roam deelden de affiche op een co-headline tour en brachten The Dead Love en Woes mee. Opvallend genoeg waren een aantal van de zangers niet echt goed bij zang, maar door hun enthousiasme werd veel goedgemaakt en genoot het publiek van het begin tot het einde.

The Dead Love stond iets te vroeg op de affiche, waardoor we pas aankwamen na het einde van hun set. Woes begon enthousiast en energiek aan hun halfuurtje, maar al snel bleek dat het geluid helemaal niet goed zat. Een probleem waar de jongens niet voor het eerst mee kampen. Tot overmaat van ramp viel het dan ook op dat de zanger David Jess eigenlijk helemaal niet zo goed kan zingen, en de goesting is al snel ver zoek. Het publiek genoot echter wel met volle teugen.

Gelukkig leek alles wel in orde voor de volgende band van de avond. With Confidence liet hun soundcheck naadloos overgaan in hun opener voor vanavond “Moving Boxes”. Zanger Jayden Seeley vroeg om het energieniveau een beetje de hoogte in te krijgen, maar kreeg voorlopig niet al te veel bijval van het publiek.

Op “Keys” nam de gitarist de zang hoofdzakelijk voor zijn rekening, maar zijn micro stond veel te zacht afgestemd om te dienen als hoofdzanger. Uiteraard kan in een volwaardige poppunkshow een streepje akoestische muziek niet ontbreken. De drummer en gitarist begaven zich naar de achtergrond en zaten er maar wat beteuterd bij. Door het ontbreken van een bijhorende backstage konden ze echter moeilijk anders.

With Confidence hield de balans tussen oude en nieuwere nummers mooi in het midden en sloot hun set af met “Voldemort”. De stembanden waren daardoor volledig opgewarmd, maar het publiek bleef de hele set een beetje statisch. De hitte in de zaal kan daar wel een belangrijke rol in gespeeld hebben.

Ondanks het feit dat dit een co-headline tour is, kan er maar één band afsluiten. Die eer kwam Roam toe. Daar waar With Confidence nog alle moeite van de wereld moest doen, had Alex Costello geen moeite om onder impuls van zijn eigen enthousiasme het publiek volledig mee te krijgen in een energiek begin van de show.

Met kleppers als “Alive” en “Flatline” begon Roam verschroeiend aan hun set. Op dat laatste nummer viel een moshpit te noteren waar opvallend veel vrouwen aan deelnamen. Niet veel later zorgde “Deadweight” voor een circlepit die door heel de zaal draaide. Daar waren de mannen toch weer nadrukkelijker aanwezig.

https://www.instagram.com/p/B3ArpIWIK3c/

Met hun laatste wapenfeit Smile Wide wist Roam toch niet te overtuigen. Het verbaasde ons ook niet dat de rustpunten van de avond vielen tijdens nummers van die plaat. Voor het aanvatten van “Turn” vroeg gitarist Alex Adam dan ook: ‘Is it okay if we chill it down a bit?’

Bij het aanvatten van de bisronde lachte Costello met het feit dat ze niet even van het podium konden verdwijnen. Afsluiter “Playing Fiction” perste de laatste brokken energie nog uit het publiek. ‘I want to see a mess!’ klonk het vanop het podium en zo geschiedde.

Roam heeft deze avond veel fans blij gemaakt met een geanimeerde show, maar bij ons blijft het gevoel toch hangen dat ook frontman Alex Costello niet de allerbeste zanger is. Voor de echte kwaliteit van de avond moesten we zijn bij With Confidence. Gelukkig was het publiek vergevingsgezind en won het enthousiasme toch ruimschoots van de kwaliteit.

Setlist:

I Don’t Think I Live There Anymore
Alive
Flatline
Better In Than Out
Deadweight
Hand Grenade
Hopeless Case
Turn
Piranha
Head Rush
Playing Fiction

30 september 2019

About Author

Joren Cloet


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief