LiveRecensies

Sound Track: Selectieronde 28/09 @ De Club (Mechelen)

In een kleine zaal in Mechelen dicht bij de Nekkerhal stonden gisteren zes bands die het beste van zichzelf lieten zien. Door het vele volk later op de avond, was het ook in Mechelen een geslaagde Sound Track avond. Het was dan ook de laatste selectieronde in de provincie Antwerpen voor de grote finale op 7 december in Trix.

Opkomend talent en bands die een extra duwtje in hun rug nodig hebben, stonden aan de start van een muzikale avond in De Club. Nadat vrijdagavond in Kavka er al een probleem was door het correcte startuur te communiceren, gebeurde gisterenavond net hetzelfde in Mechelen. We vinden het spijtig om te zeggen maar we waren te laat voor Prince K. Appiah en Men In Tears.

TWOFVCE

Een combinatie van elektronica met soul en een vleugje rock ’n’ roll, zo kan je de muziek van TWOFVCE het beste omschrijven. De band die afkomstig is uit Antwerpen brengt een speciaal genre dat nog niet zo vaak voorkomt in ons klein Belgenlandje, waardoor ze zich natuurlijk zonder problemen van andere bands onderscheiden. TWOFVCE kreeg na een soundcheck van maar liefst een halfuur twintig minuten om zichzelf te tonen aan het publiek en aan de jury. Met speciale psychedelische, maar dansbare invloeden van de keyboards en de drums schoten deze vier heren de zaal naar een extra dimensie die niet meteen door iedereen kon gesmaakt worden. Door de zang dat niet altijd boven de muziek kwam en dus niet goed verstaanbaar was, kregen we een warboel van verschillende geluiden. Van een band die eerder al geselecteerd werd voor De Nieuwe Lichting en Humo’s Rock Rally hadden we net dat tikkeltje meer verwacht, al was “Conversations” een perfecte afsluiter van de toch wel speciale twintig minuten.

vi.beFacebook

Pothamus

De heren van Pothamus speelden gisterenavond een thuismatch en dat voelde je aan de goed gevulde zaal vol supporters. Het sludge/postrock trio is geen alledaagse band en dat zal ook wel een van de redenen zijn dat Colin v. Eeckhout dit zo goed vindt. Met een zanger op blote voeten en een diverse stem nam Pothamus de zaal mee op een soort rustig opbouwende post-metal trip. De duisternis die rond de band hangt, is iets wat vele bands niet kunnen en dat is net wat de zaal twintig minuten in spanning hield. Deze duistere sfeer was goed te voelen op het podium en werd ook overgenomen in het publiek. Door het juiste gebruik van podiumlichten werden niet alleen wij, maar heel de zaal omvergeblazen.

vi.be / Facebook

Mimi Waterfall

Met een leuke introductie begon de Antwerpse artieste Mimi Waterfall aan een dansbare set. Door meteen op een leuke manier met het publiek om te gaan, werd het direct duidelijk dat we met een aangename, maar pittige dame te maken hadden. Haar nummers bevatten dan ook speciale songteksten omdat ze heel erg gelooft in de genezing, hierdoor komt er een extra positieve ingesteldheid bij Mini Waterfall en dat maakt de muziek nog leuker en intenser. Met een prachtige, toonvaste stem en een ondersteunende dj die vinyls gebruikte om de muziek aan elkaar te scratchen, kon ze ons aangenaam verrassen met dit optreden. Wel spijtig dat ze maar tien minuten gebruikte van de opgedragen twintig minuten, maar dat is natuurlijk een keuze geweest die ze zelf maakte.

Facebook

MOONBOAT

MOONBOAT was de laatste act van de avond, maar ook van de Antwerpse selectieronde. Het was dan ook een eer voor singer-songwriter Michaël Lamiroy (bekend van onder andere Tin Fingers en School is Cool) die deze vier prachtige voorrondes mocht afsluiten. De eerder rustige afsluiter van de avond nam ons mee op een hoopvolle en romantische melancholische trip. De speciale sound van de band heeft iets erg mysterieus, maar toch liefelijk in hun schild. De vriendelijke Antwerpenaars deden de zaal dansen en wegdromen met hun goede songteksten, en dat allemaal op blauwe, oncomfortabele stoelen. Neem het van ons aan: MOONBOAT heeft potentieel om een grote band te worden in ons landje.

Facebook


Sound Rank

Gisterenavond zorgde de laatste van de vier selectieronde in Antwerpen voor een interessante muziekavond. Ondanks dat de finalisten al snel werden bekend gemaakt, hebben we zelf nog een top drie gemaakt met onze persoonlijke favorieten uit deze laatste voorronde in Mechelen

3. Mimi Waterfall
2. MOONBOAT
1. Pothamus

Op zaterdag 7 december kan je alle Antwerpse finalisten aan het werk zien in zaal Trix in Antwerpen.

Hier vind je het overzicht van alle Sound Track evenementen.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Alcatraz komt met dagindeling en een heleboel Belgische acts

Terwijl andere festivals overschakelen naar winterslaap, doet Alcatraz nog een laatste effort om de ticketverkoop te boosten. Het is geen geheim dat…
InstagramLiveRecensies

School Is Cool @ Het Depot: Energiepiek van begin tot einde

Als we over een tijdreismachine beschikten, dan zouden we gerust eens een legendarisch concert ergens in de jaren tachtig willen bijwonen. Tot…
InstagramLiveRecensies

Rock Herk 2022 (Festivaldag 2): Kleinschalig rockfestijn

Vanwege zijn prijs-kwaliteitverhouding scheert het Limburgse Rock Herk al decennialang hoge toppen. Sinds de organisatie in 2014 het festival betalend maakte, kijken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.