Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sea (Peoples) – “The Creeps”

De intussen vijfkoppige Brusselse band Sea (Peoples) is er met een nieuwe single “The Creeps” dat deel zal uitmaken van hun nieuwe ep Casseroling. In 2018 brachten ze hun eerste en overtuigende ep Let’s Talk About My PC Life uit, waarvan de nummers “Powers” en “Vibeland” op Spotify ruim meer dan 60.000 keer beluisterd werden. Niet slecht op een jaar tijd! Hoewel hun sound moeilijk te omschrijven valt, brengen ze eigenzinnige indie die zich typeert door weemoedigheid waarop je contradictorisch genoeg op wil (en zal) grooven.

Hun nieuwe single “The Creeps” brengt een nostalgisch klinkende zang waar een zachte galm op werd geplaatst. Dankzij deze galmende zang, bijblijvende gitaarrifs en jolige synths katapulteert het nummer ons naar de jaren 80. In de bijhorende clip zien we de vijf joggende bandleden die elk om de beurt hun plekje vooraan lijken op te eisen. Uiteindelijk vallen de bandleden stelselmatig af tot de gehele band tot stilstand komt. Misschien wel een metafoor voor wat er soms kan misgaan bij muziekbands?

“The Creeps” brengt een verfrissende sound en blijft vrolijk nazinderen, het is daarom met enige ongeduldigheid dat we wachten op de release van hun tweede ep Casseroling in november. Mis zeker hun ep release concert niet op 15 november in Volta, helemaal gratis en voor niks.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Black Nash – Black Nash (★★★★): Durft te experimenteren

Singer-songwriter Jody Smith had het zich anders voorgesteld eind 2019. Het leven, na vijf jaar in het Amerikaanse leger, kwam behoorlijk binnen….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tonsils - "Nightmares Out Of A Bag"

Laten we vandaag kennis maken met de sympathiekste band van de sympathiekste bevolking uit België, de Limburgers. Tonsils komt uit Hasselt en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single NewDad – “Slowly”

Indie- en dreampop zijn toch wel genres die een ware opmars aan het maken zijn. Dat kan je merken aan het grote…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.