Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sea (Peoples) – “The Creeps”

De intussen vijfkoppige Brusselse band Sea (Peoples) is er met een nieuwe single “The Creeps” dat deel zal uitmaken van hun nieuwe ep Casseroling. In 2018 brachten ze hun eerste en overtuigende ep Let’s Talk About My PC Life uit, waarvan de nummers “Powers” en “Vibeland” op Spotify ruim meer dan 60.000 keer beluisterd werden. Niet slecht op een jaar tijd! Hoewel hun sound moeilijk te omschrijven valt, brengen ze eigenzinnige indie die zich typeert door weemoedigheid waarop je contradictorisch genoeg op wil (en zal) grooven.

Hun nieuwe single “The Creeps” brengt een nostalgisch klinkende zang waar een zachte galm op werd geplaatst. Dankzij deze galmende zang, bijblijvende gitaarrifs en jolige synths katapulteert het nummer ons naar de jaren 80. In de bijhorende clip zien we de vijf joggende bandleden die elk om de beurt hun plekje vooraan lijken op te eisen. Uiteindelijk vallen de bandleden stelselmatig af tot de gehele band tot stilstand komt. Misschien wel een metafoor voor wat er soms kan misgaan bij muziekbands?

“The Creeps” brengt een verfrissende sound en blijft vrolijk nazinderen, het is daarom met enige ongeduldigheid dat we wachten op de release van hun tweede ep Casseroling in november. Mis zeker hun ep release concert niet op 15 november in Volta, helemaal gratis en voor niks.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Remi Wolf @ Botanique (Rotonde): Frivole spring-in-'t-veld

Haar jeugdjaren bracht ze nog al skiënd door, maar intussen is Remi Wolf een van de meest spraakmakende nieuwe popsterren van haar…
AlbumsFeatured albumsRecensies

STIKSTOF - MOERAS (★★★★): Geen moeras te diep, geen top te hoog

Sinds 2010 is STIKSTOF een feit in het Belgisch hiphoplandschap. De groep uit Brussel zette hun stempel op de kaart met het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Klangstof - "Disguiser"

Klangstof, de Noors/Nederlandse indierockband rond singer-songwriter Koen van de Wardt is stevig op dreef, zo waren ze de eerste Nederlandse band ooit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.