Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Jordan Mackampa – “What Am I”

Een week geleden speelde Jordan Mackampa zijn eerste show ooit op Belgische bodem tijdens Leffingeleuren. De Britse singer-songwriter wist ons te begeesteren met zijn unieke stem en mix van folk, blues en soul. Geboren is de twintiger in Congo, maar opgroeien deed hij zowel in London als in Coventry. Ondertussen gaat zijn naam al duchtig de ronde in de Britse muziekpers en voorspellen ze hem een grote carrière. De afgelopen jaren bracht hij al twee toffe ep’s uit, maar op een debuutplaat moeten we ons nog even gedulden. Misschien is het nieuwe “What Am I” daar wel al een eerste voorbode van.

Wat is er zo tof aan de muziek van Jordan Mackampa? Het is die puurheid en die warmte die je steeds weer een hemels gevoel geven. Gewapend met een akoestische gitaar begint Jordan op “What Am I” aan één van zijn mooiste nummers en al snel voegen zich daar rustgevende drums aan toe. Het refrein heeft een enorm oorwormgehalte en is met heel veel gevoel ingezongen. Heel fijn vinden we tevens de toevoeging van strijkers en een trompettist, die het nog meer karakter verschaffen. Bewonderenswaardig is tevens ook dat we weer sterk de blues-elementen (vraag en antwoord) terug vinden, iets wat tegenwoordig in de moderne popmuziek een rariteit geworden is. Een prachtige single van een geweldige muzikant!

Op donderdag 10 oktober staat Jordan Mackampa in Bar Mirwaar te Gent (georganiseerd door Democrazy)

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

22 september 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief