LiveRecensies

Sound Track: Selectieronde 20/09 @ De Klinker Club (Aarschot)

Gisteren ging de allereerste editie van Sound Track van start, dat is een kakelvers podium- en kansenparcours voor nieuw talent. 136 artiesten geven het beste van zichzelf tijdens de selectierondes, waarna 46 van hen doorstoten naar de finales, om uiteindelijk met 18 winnaars over te blijven. In De Klinker Club in Aarschot werd de spits afgebeten door Aemn Break, Beaten By Hippies, ICTO, Isadore en Moody Mae. De zesde act, Rewind, kon er jammer genoeg niet bij zijn. Een loting besliste over de volgorde van de acts.

ICTO

Silke Vanweddingen

De negentienjarige ICTO mocht De Klinker Club warm maken met haar eigentijdse hiphop, en daar slaagde ze wonderwel in met nummers als “Icy Lady”. Ondanks haar jonge leeftijd was er aan zelfvertrouwen geen gebrek; ze nam het hele podium in en toonde ons dat ze moves heeft. Ze was ook volledig dressed to the part, en gooide er af en toe de obligatoire ‘skrrt’ tussen. Bij het nummer “Inbound” kreeg ze een deel van het publiek zelfs aan het dansen, wat geen makkelijke opgave was op het vroege uur. Afsluiten deed ze met de woorden ‘ICTO, let’s  go!’.

Facebook / Instagram

Moody Mae

Silke Vanweddingen

De prijs voor leukste sfeer op het podium gaat zonder twijfel naar Moody Mae. Zelfs op de erg korte set kregen verschillende bandleden een eigen solo, wat bijdroeg aan het dynamische gevoel. Zelden een band gezien die zich onderling zo amuseert, en dat ook weet over te brengen op zijn publiek. Het leek wel wat preken voor eigen kerk, maar ook degenen die niet tot hun fanclub behoorden, waren mee in het verhaal. De frontman is daarbovenop ook nog eens een echt podiumbeest, tijdens een nummer over zijn werk als buurtwerker sprong hij van het podium en wandelde hij door het volk. Hun gemeende, positieve boodschap kwam goed binnen, en dat op een manier die de dansbenen in beweging zet. Wij denken dat iedereen net dat tikkeltje gelukkiger achterbleef na de passage van Moody Mae.

Facebook / Instagram

Isadore

Silke Vanweddingen

De set van Isadore zorgde voor een grote stijlbreuk met de twee voorgaande acts en dat voelde wat onwennig. Maar zelfs los daarvan kwamen ze niet over zoals het moest. Het publiek had het drukker met bijpraten dan luisteren, waardoor hun gebabbel de muziek bij tijden bijna overstemde. Aan hun uitstraling moet duidelijk nog gewerkt worden, ze toonden niet als een geheel en daardoor ontbrak het hen ook aan overtuigingskracht. Er was niets aan te merken op de zang, we hoorden nooit valse noten, maar de songs waren allemaal nogal braafjes. Het laatste nummer “Come And Get It” was veruit het beste, het sterke gitaarwerk van de gitarist was een fijne verrassing en zowel de band als het publiek kwamen toen pas een beetje los. Al bij al was hun passage weinigzeggend, en viel op hoeveel werk deze band nog voor de boeg heeft.

Facebook / Instagram

Beaten By Hippies

Silke Vanweddingen

Beaten By Hippies was dan weer een volledig ander genre; deze keer was rock aan de beurt. Aan enthousiasme geen gebrek bij deze mannen, maar op hun eigen kliekje na werden ze behoorlijk lauw ontvangen. Die ontvangst stond in schril contrast met de grootsheid van hun show met de felle lichteffecten, een rookmachine… Het mocht allemaal niet baten. Hun songteksten waren weinig origineel en de geforceerde stem van de zanger viel vaak in het niets bij de muziek. Beaten By Hippies had meer de allure van een coverband dan van een groot talent in wording. Een van hun nummers had als titel “More Is More”, maar in dit geval zouden wij toch eerder gaan voor ‘less is more’.

Facebook / Instagram

Aemn Break

Silke Vanweddingen

Aemn Break mocht de wisselvallige avond afsluiten, en dat deed hij bijzonder goed. Zijn sample-based elektronica leek niet zo in de smaak te vallen bij de aanwezigen in de Klinker Club, maar wij waren meteen fan. De manier waarop hij onverwachte samples aan elkaar naaide, en er tussendoor ook nog eens live bij zong, leverde een interessant schouwspel op. Qua zang is er nog wel het een en ander bij te schaven, maar potentieel heeft hij zeker en vast. De tracks die hij laagje per laagje opbouwde verdienden een groter en geïnteresseerder publiek. In de juiste venue zou er lustig op los gedanst zijn, maar hier bleef het ten onrechte zeer rustig. Aemn Break is een artiest om op je radar te houden!

vi.be


Sound Rank

Wij maakten aan het einde van de avond onze eigen top drie:

3. ICTO
2. Aemn Break
1. Moody Mae

Pas na de selectierondes zal duidelijk worden hoe de Sound Track jury dacht over deze vijf acts. Wij staan alvast volledig achter onze rangschikking!


Lees ook onze verslagen van de andere selectierondes op deze avond:

Harmonie in Oudenaarde
JH Wollewei in Turnhout
Jeugdhuis XL in Herk-de-Stad

Hier vind je het overzicht van alle Sound Track evenementen. Volgende afspraak alweer vanavond!

Related posts
InstagramLiveRecensies

Girls in Hawaii @ Ancienne Belgique (AB): Tijdloos door de tijd reizen

Girls in Hawaii, een van de meest gelauwerde indiebands uit Wallonië, heeft alle reden om te vieren. Hun debuutalbum From Here To…
InstagramLiveRecensies

Sound Track 2023: Finale Vlaams-Brabant @ Het Depot (Leuven)

Het is nu al het derde keer dat VI.BE en de livesector in Vlaanderen Sound Track organiseren, een kansenparcours waarbij in alle…
InstagramLiveRecensies

Sound Track 2023: Finale Brussel @ Ancienne Belgique (Brussel)

Na een reeks voorrondes langsheen jeugdhuizen in Oudergem, Jette, Sint-Agatha-Berchem en Laken was het gisteren tijd voor de ontknoping van de Brusselse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.