Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Benjamin Francis Leftwich – “Elephant”

Nog geen vijf maanden geleden bracht Leftwich zijn derde album uit en vandaag staat hij al opnieuw paraat met nieuwe muziek in de vorm van een drie minuten lang durende single. Deze singer-songwriter is misschien niet zo bekend bij het grote publiek, maar desalniettemin heeft hij al een mooi parcours afgelegd. Zijn zweverige liedjes, gevuld met hartzeer en melancholie, werden de break-up anthems voor jonge meisjesharten.

Op Leftwich’ laatste album Gratitude kregen we enkele elektronische invloeden te horen, wat ons nogal gek in de oren klonk. Voor het breekbare “Elephant” keert de Engelsman terug naar zijn raszuivere folkie sound. De prachtige samenzang van Leftwich en een vrouwenstem krijgen de hoofdrol in dit nummer. Verder vinden we nog een zacht akoestisch gitaartje en strijkers terug; deze laatste zorgt voor dat extra tikkeltje drama. Leftwich bewijst nog maar eens dat hij een meester is in het neerzetten van een sfeer. Vanaf het moment dat de zang begint, worden onze tedere zieltjes overspoeld door romantische melancholie. Deze is niet enkel te bespeuren in de vibe van het nummer, maar ook in de lyrics. Ze gaan over het in vrede terugblikken op je verleden in plaats van het proberen te vergeten; een mooie boodschap. Benjamin Francis Leftwich weet ons helemaal te bekoren met zijn mijmerende “Elephant”!

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

21 september 2019

About Author

Babette Rogiers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief