Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Air Traffic – “Ocean Life”

© Jokko

Air Traffic is in ons land bijna een begrip geworden. Met hun eerste (en nog altijd enige) album scoorden de Britten in België en Nederland buitengewoon goed en speelden ze nagenoeg elk festival en elke zaal van de Lage Landen plat. Na het succes van Fractured Life (2007) verdween de band geruisloos van het toneel, om in 2017 uit het niets terug te keren. Hun debuutplaat vierde zijn tienjarige bestaan en Air Traffic besloot een reünietour te houden, die onder andere halt hield in de AB en op Rock Werchter. Daarnaast volgde met “Almost Human” ook nog eens de eerste single in tien jaar tijd, maar tegenwoordig weet niemand echt meer wat we nog van de heren mogen verwachten. Tot vandaag dan, want Air Traffic brengt nogal onverwacht een nieuwe single uit.

Deze keer zijn het geen hevige piano’s die het nummer bij elkaar houden, maar zwoele baslijnen. “Ocean Life” komt traag op gang, maar eens we het refrein horen, bespeuren we het eerste tikkeltje hitpotentieel. De drum kabbelt rustig voort om in de refreinen tot een kleine uitbarsting te komen, net als de stem van Chris Wall. Om alles nog een beetje meer op punt te stellen, krijgen we hier en daar ook nog eens de nodige elektrische effecten te horen. “Ocean Life” werd een indienummer pur sang, dat daarnaast ook nog eens makkelijk te onthouden lyrics heeft, waardoor het live wel eens tot een meezingmoment zou kunnen komen. De enige vraag is of dit een nieuwe start is voor Air Traffic en of we ze überhaupt nog live gaan mogen zien.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1113 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Crammerock 2018: festivaldag 1

Na drie maanden vol festivals lijkt het einde van de festivalzomer nabij. Voor we onze tent definitief voor een jaar naar onze…
LiveRecensies

Rock Werchter 2018: Festivaldag 2

Dag 2 van Rock Werchter bracht spanning, sensatie, nagelbijten en euforie en dan hebben we het alleen nog maar over de kwartfinale…
LiveRecensies

Air Traffic @ Ancienne Belgique (AB): Voor de fans

Begin september doorbrak Air Traffic een tienjarig durende stilte om enkele reünie shows te gaan doen. Dat het niet bij die ene…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.