Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Air Traffic – “Almost Human”

Dat nostalgie werkt, hoef je Air Traffic niet meer te vertellen. Nadat ze vorige week Het Depot drie keer uitverkochten, krijgen we volgend jaar twee shows in de AB waarvan ook al ééntje uitverkocht is. Dit allemaal tien jaar na hun debuutalbum, je moet het maar doen. Nostalgie verkoopt duidelijk, kijk maar naar Samson & Gert en Spring die in het Sportpladijs komen spelen en de hysterische reacties daarop. Nu is nostalgie wel fijn, maar bij Air Traffic proberen ze ook terug naar het heden te kijken. Vandaar brengen ze nu een nieuwe single, de eerste in tien jaar. Toch hadden ze naar onze mening beter in het verleden blijven hangen, want “Almost Human” bevat niet te kracht van in hun jonge jaren.

Met “Almost Human” bewijst Air Traffic dus dat ze wel menselijk zijn. Ze proberen op de meligheid van het debuut in te spelen, maar missen de kracht en de overtuiging om ons echt helemaal mee te krijgen. Ook live kon dit nummer ons niet echt overtuigen. Het bevat alle clichés van een melig popnummertje, maar is dan ook nog een zo cliché mogelijk gebracht. Daarnaast heeft Air Traffic het ook moeilijk om de hoge verwachtingen in te lossen. Het refrein is wel aanstekelijk en het gitaarlijntje is wel tof, maar op Fractured Life zou dit nummer helemaal uit de boot vallen. Te weinig vernieuwend en te soft gebracht. We schrijven de band nog niet volledig af, maar laten we hopen dat ze meer overtuiging kunnen brengen op de rest van hun nieuwe muziek.

 /  /  / 

3253 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Air Traffic - “Ocean Life”

Air Traffic is in ons land bijna een begrip geworden. Met hun eerste (en nog altijd enige) album scoorden de Britten in…
LiveRecensies

Crammerock 2018: festivaldag 1

Na drie maanden vol festivals lijkt het einde van de festivalzomer nabij. Voor we onze tent definitief voor een jaar naar onze…
LiveRecensies

Rock Werchter 2018: Festivaldag 2

Dag 2 van Rock Werchter bracht spanning, sensatie, nagelbijten en euforie en dan hebben we het alleen nog maar over de kwartfinale…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.