Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Black Peaks – “King”

© CPU – Nathan Dobbelaere

In oktober moet Black Peaks helaas een aantal shows cancellen wegens aanhoudende moeilijkheden met de sepsis die frontman Will Gardner onlangs opliep. Gelukkig is er vandaag ook wat goed nieuws, want de band uit Brighton loste nog eens een nieuw nummer. Vorig jaar bracht de postrockgroep het album All That Divides uit, waarmee ze deze zomer ook op Graspop Metal Meeting te horen waren. De groep blijft groeien en dat zorgt ervoor dat ze wat toegankelijkere muziek beginnen te maken. Dat is te merken op hun nieuwe nummer “King”, dat gisterenavond in première ging bij Annie Mac op BBC Radio 1.

Het klinkt dus allemaal iets toegankelijker, maar Black Peaks blijft zichzelf toch wel trouw op “King”. Vanaf de eerste noten hangt er een duistere sfeer in de lucht en daar voegen zich al snel dreigende drums en basgeluiden aan toe. Na een eerste goede strofe, krijgen we het bombastische refrein te horen. Vocaal houdt Will Gardner het tijdens het refrein wat bedeesder dan we het van hem gewend zijn, en we missen zijn ruwe energie wanneer hij zingt. Gelukkig schreeuwt hij tijdens de bridge toch nog eens de longen uit zijn lijf, en krijgen we toch nog het sterke oergeluid te horen dat de band zo herkenbaar en uniek maakt. De fenomenale outro sluit “King” uiteindelijk af op een briljante manier. Black Peaks blijft een van de spannendste bands in het circuit en durft zichzelf ook te vernieuwen zonder zijn eigenheid te verliezen.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

18 september 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief