Interviews

Interview EMY: ‘Live zouden we EMY beschrijven als dansen en niet dansen’

In de aanloop naar het Dansende Beren Showcasefestival op 21 september stellen we de acts nog eens aan je voor met een klein maar fijn interview. EMY begon als het soloproject van Emy Kabore, maar sinds haar deelname aan Humo’s Rock Rally wordt ze bijgestaan door vier muzikanten met sinds kort zelfs twee achtergrondzangers. Hun fijnbesnaarde neosoulgeluid werd al vergeleken met dat van kleppers als Amy Winehouse, Lianne LaHavas, Erykah Baduh… en toch heeft de stem van de jonge zangeres iets unieks. Binnen enkele dagen mag EMY het voorprogramma verzorgen voor Common in de Gentse Vooruit, en zaterdag verwelkomen wij hen op ons podium!

Hoe zijn jullie begonnen als EMY?

Emy: Sinds mijn derde plaats op Humo’s Rock Rally besloot ik om muziek serieuzer te nemen en begon ik aan mijn zoektocht naar een band. Louis, Brian, Sander en Toon speelden op dat moment al een jaar samen muziek, en nodigden me uit op een jam die zij openden in het jeugdhuis in Deinze. Daar was ik zo onder de indruk dat ik inging op hun voorstel om met hen aan de slag te gaan. Al snel ondervond ik dan ook dat het goed klikte met de bende en dat ze een perfecte match waren met mijn muziek. Dat is in grote lijnen het begin van alles.

Hoe zien de komende maanden eruit voor jullie?

We zijn hard aan het werken op alle mogelijke gebieden. Het belangrijkste momenteel is om onze liveset heel strak en boeiend te maken, we vinden het allemaal belangrijk dat onze show meer dan gewoon een set is. Daarnaast zijn we ook aan het werk in de studio om uiteindelijk met materiaal naar buiten te kunnen komen. We proberen zoveel mogelijk optredens mee te pikken met hier en daar een leuk voorprogramma of showcase.

Wat was jullie beste optreden tot nu toe?

Dat is voor iedereen anders, omdat we allemaal andere criteria hebben als het aankomt op het ervaren van een geslaagd optreden. Er zijn wel al een aantal mijlpalen geweest. Zo was De Roma ons eerste optreden in een grote professionele zaal; dat was meteen ook voor KOKOROKO, een band waar we naar opkijken. Deze zomer speelden we op Boomtown en gingen we ook voor het eerst samen optreden in het buitenland, op Enter The Wave in Spanje en Frankrijk. De volgende mijlpaal wordt de support voor Common in de Vooruit in Gent. Daar gaan we nieuwe dingen proberen!

Wie inspireert jullie op dit moment?

Dat is moeilijk te zeggen. Iedereen heeft zijn eigen inspiratiebron, wat voor diversiteit in onze set zorgt. Desondanks hebben we veel raakvlakken als het op smaak aankomt. Een band waar we recent allemaal fan van geworden zijn, is Shht. Bij hen klopt het volledige plaatje. We houden vooral van hun authenticiteit en eigenzinnigheid.

Met welke Belgische artiest zouden jullie een samenwerking wel zien zitten?

De vraag is eigenlijk: wie ziet het zitten om met ons een samenwerking te doen? Simpelweg omdat wij momenteel voornamelijk richting proberen te krijgen in onze eigen muziek. In de toekomst zouden we zeker geen nee zeggen tegen een collab met Martha Da’ro, Jay van blackwave., Shht… Er zijn natuurlijk nog veel andere goede artiesten die we zouden kunnen opnoemen. Eigenlijk is iedereen welkom om eens met ons te komen jammen.

Op welk podium willen jullie ooit nog staan?

In België lijkt een eigen show in de AB ons het allerleukst. Een goeie festivalzomer met festivals zoals Dour, Couleur Café en Pukkelpop staat ook op ons verlanglijstje.

Wat mogen we van jullie verwachten op ons festival?

EMY live zouden we beschrijven als dansen en niet dansen, maar we hopen vooral dat we iets kunnen brengen dat mensen zal bijblijven.

Facebook / Instagram

Related posts
FeaturesInterviews

Maak kennis met RONKER: 'De RONKER-agenda begint al pittig vol te lopen'

We hebben er lang op gewacht, maar morgen vindt er eindelijk nog eens een Dansende Beren Showcase plaats. Voor deze editie trekken we andermaal…
FeaturesInterviews

Maak kennis met EMILINE: 'Al wie komt, krijgt een primeur te horen!'

We hebben er lang op gewacht, maar op donderdag 6 oktober vindt er eindelijk nog eens een Dansende Beren Showcase plaats. Voor deze editie trekken…
FeaturesInterviews

Maak kennis met Isaac Roux: 'Mijn droom is om ooit in het Red Rocks Amphitheater te spelen'

We hebben er lang op gewacht, maar op donderdag 6 oktober vindt er eindelijk nog eens een Dansende Beren Showcase plaats. Voor deze editie trekken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.