FeaturesInterviews

Maak kennis met Isaac Roux: ‘Mijn droom is om ooit in het Red Rocks Amphitheater te spelen’

© CPU – Jan Van Hecke

We hebben er lang op gewacht, maar op donderdag 6 oktober vindt er eindelijk nog eens een Dansende Beren Showcase plaats. Voor deze editie trekken we andermaal naar Brussel, waar we in Pilar opkomend talent een podiumplaats bieden. Een van de artiesten die je er aan het werk kan zien is Isaac Roux. Dit jaar haalde hij niet alleen de finale van Humo’s Rock Rally, maar ging hij ook met de felbegeerde publieksprijs lopen. We stellen hem graag al even aan je voor, voordat hij samen met zijn band zich helemaal in je harten zal spelen.

Wie? Begon oorspronkelijk als soloproject van Louis De Roo, maar is intussen uitgegroeid tot een heuse band.

Wat? Dromerige indiefolk vermengt met vleugjes electronica

Voor fans van: Asgeir, Perfume Genius, Ben Howard en Bon Iver

Socials: InstagramVI.BEFacebook

Hoe is Isaac Roux ontstaan?

Isaac Roux is het soloproject van de zesentwintigjarige songwriter Louis De Roo. Na een periode van schrijven ben ik zelf tijdens de coronaperiode demo’s beginnen opnemen. Nadien heb ik langzamerhand een band rond me gevormd; allemaal zalige muzikanten. Samen maken ze m’n muzikale wereld die ik voor ogen had werkelijkheid.

Wat was tot nu toe de mooiste dag in je muzikale leven?

Was toch wel in de AB spelen voor Humo’s Rock Rally. Ik weet nog dat ik de week voordien de docu had bekeken over ‘zoveel jaar de Rock Rally’ op YouTube. Dus daar mogen spelen was wel lichtjes wakko. Ook achteraf zwaar gefeest met heel ons bende!

Op welk festival zou je graag eens willen staan en waarom?

In België zou ik heel graag op de grote twee eens spelen: Pukkelpop en Rock Werchter. Maar enkel als we zelf ook voelen daar klaar voor te zijn. In buitenland is mijn jongensdroom om ooit in het Red Rocks Amphitheater te spelen in Colorado tussen de rode rotsblokken. Zoveel fantastische bands en artiesten hebben daar al een stukje historie achtergelaten. Stel je voor dat wij dit ook zouden mogen doen. Bucketlist materiaal!

Wat zijn je doelen in de nabije toekomst?

Momenteel werk ik hard aan een eerste ep, waar we binnenkort de eerste single van willen uitbrengen. We hebben nog geen muziek online staan, dus dat is allemaal een beetje spannend. Graag willen we die in het najaar van 2023 dan ook op vinyl kunnen verkopen en ondertussen al verder werken aan een eerste album. En gelang de weg veel kilometers afleggen en ervaring op doen.

Wat mogen we verwachten van je set op onze showcase?

We hopen een goeie set neer te zetten waar we zelf content van zijn en het publiek vooral kunnen meenemen in onze dromerige wereld van Isaac Roux.

Zet je alvast op ‘aanwezig’ in het Facebook-event en mis geen enkel nieuws. De toegang is gratis, zonder inschrijving. Dat geeft iedereen de vrijheid om te komen. Alle verdere info op de site van Pilar.

1763 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Slow Crush @ Pilar: Purperen harmoniteit

Aan de overkant van de Atlantische Oceaan is Slow Crush een indiefavoriet. Door studentenradio’s zijn shoegaze en afgeleide varianten daar bij vlagen…
Muzieknieuwtjes

Isaac Roux, Mayorga en Jack Vamp & The Castle of Creep winnen De Nieuwe Lichting 2023!

Zoals elk jaar ging Studio Brussel ook in 2023 op zoek naar De Nieuwe Lichting; een titel die Isaac Roux, Mayorga en Jack…
Muzieknieuwtjes

Dit zijn de 9 finalisten van De Nieuwe Lichting 2023!

De snelste weg naar de top als jonge band of artiest, blijft binnen de Belgische landsgrenzen nog altijd die van het winnen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.