Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Academic – “AFTERTASTE”

Het gaat goed met de jongens van The Academic. Hoewel er vaak mopjes worden gemaakt over de leeftijd van de bandleden, maken de jonge Ieren het toch waar. In eigen land verkopen ze de grote zalen moeiteloos uit en dat met nog maar één album onder de arm. Om aan al dat succes tegemoet te komen, wordt het tijd voor een tweede plaat moeten Craig Fitzgerald en co gedacht hebben. Met hun vorige single “SUPERLIKE” werd al duidelijk dat de jongens stilaan mannen werden en op “AFTERTASTE” worden onze vermoedens vandaag bevestigd.

De band klinkt weeral een stukje volwassener op hun nieuwste single, maar blijft voor een stuk toch het speelse jonge veulen dat we gewoon waren. “AFTERTASTE” klinkt vrolijk dankzij de leuke gitaartjes en synths die doorheen het hele nummer terugkeren. De ‘aah’s en ‘eeh’s’ vliegen ons in de refreinen dan ook om de oren en we kunnen ons al inbeelden dat dit nummer dankzij die kreten live een echte meezinger zal worden. The Academic neemt ons met deze single mee in een achtbaan en dat kan ons voor de volle drie minuten zeker boeien.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1889 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

The Academic @ Botanique (Rotonde): Energiek rockfeestje

Soms durven we al eens te vergeten dat Ierland buiten U2 nog heel wat ander muzikaal talent kent. Zo staken bijvoorbeeld al…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Academic - Sitting Pretty (★★): Eerder nors dan fors

De moeilijke tweede. Het is een beruchte vloek die in het muzieklandschap gevreesd wordt, want na een geslaagd debuutalbum slagen er veel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Academic - "My Very Best"

Er was een tijd waarin jonge bandjes van aan de andere kant van het Kanaal vrolijke indierock op ons afvuurden. Daar is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.