Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Refused – “REV001”

Refused bracht de iconische hardcore/punkplaat The Shape Of Punk To Come in 1996 uit. Na een paar Amerikaanse shows besloot de band te stoppen, tot ze in 2012 besloten om muziek te maken met onder ander een legendarische passage op Groezrock als gevolg. Dit legendarische album had toen alles om die status te verdienen. Er was eerst en vooral de uitstekende muziek, maar ook de combinatie met de juiste tijd was blijkbaar belangrijk. Met een aantal legendarische nummers zoals “New Noise” zou deze plaat helaas niet meer overtroffen worden door de laatste plaat Freedom in 2015.

Refused brengt nu dus, na het nummer “Blood Red”, een tweede single uit van het aankomende album. En “REV001” is een zeer hoekig nummer geworden, waarin een aantal invloeden duidelijk aanwezig zijn. Het is een stevige versie geworden van een combinatie van Rage Against The Machine, punk/hardcore en gewoon ook Refused zoals we ze kennen. Je hoort weeral dat ze iets meer naar vroeger willen teruggrijpen zonder de sound van Freedom te willen vergeten. En dat lukt vrij aardig op dit nummer. Met een mooie intro en twee leuke onderbrekingen is het een goed nummer met een combinatie van vuurspuwende (maatschappijkritische) teksten en de juiste sound daarbij. Het is een echte soundtrack voor hun komende revolutie!

“REV001” doet ons denken aan een stevige kritiek op alles wat kan mislopen in onze maatschappij, en dat is ook precies wat deze band wil. Freedom is duidelijk niet vergeten, maar hierop wordt duidelijk dat ze de jaren negentig ook niet vergeten zijn. Ook de video verdient aandacht, want deze is op een of andere manier briljant. De nieuwe lp War Music komt uit op 18 oktober via Spinefarm Records en Search & Destroy. Op 7 november komt Refused samen met Thrice naar de AB om War Music voor te stellen. Tickets zijn hier te koop.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

OFF! @ Trix (Club): Nooit te veel franjes

OFF! is zowat de natte droom van elke punkpurist die er rondloopt. Met de legendarische Keith Morris (Black Flag) aan de microfoon…
LiveRecensies

Soul Glo @ Trix (Club): Posers aan de deur gezet

Blaffende honden bijten niet, wordt wel eens gezegd. Soul Glo schijnt dat plat gezegde te ontwijken, want het Amerikaans kwartet bracht met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cold Brats - "Cli-Check-Mate"

Punk is helemaal terug, en we krijgen er maar niet genoeg van! De mannen van Cold Brats omarmen de punk(mentaliteit) en steken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.