Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Refused – “Blood Red”

Refused is een icoon in de Europese hardcore-punk scene. Dat wil zeggen dat deze band weinig introductie nodig heeft. In 1996 nam de groep de legendarische plaat The Shape Of Punk To Come op, maar jammer genoeg kon Refused niet genieten van deze plaat, omdat ze dat jaar ook splitten. In 2012 deden ze dit dan toch en gingen ze deze plaat nog live voorstellen, onder andere op een onovertroffen show op Groezrock.

Waarom dan toch deze introductie? Wat zou de band doen na de liveshows van deze legendarische plaat? Ze brachten nog een andere plaat uit in 2015, Freedom. Dit album kon helaas niet geheel overtuigen en toen werd ook meteen gedacht dat dit opnieuw het einde zou zijn. Gelukkig niet, want Refused is bezig met een nieuwe langspeler en “Blood Red” laat gelukkig weer horen waar Refused voor staat. Een eigen geluid, dat bij Freedom ook aanwezig was, met een nummer dat gevuld is met veel invloeden. Alles wat tussen metal en punk zit, kan je horen. De agressieve stem van Dennis Lyxzén is weer heerlijk aanwezig en ook zijn teksten zijn weer zeer belangrijk. ‘Blood for the end of our slavery / I’ll remain with blood on my hands’. Zwaarwichtige, relevante teksten, die vooral een klacht zijn aan de huidige maatschappij. Ook dat is iets waarmee Refused zich onderscheidt van vele andere bands.

“Blood Red” is een veelbelovend nummer dat terug wat meer aansluit op het vroegere werk, maar ook nog duidelijk laat horen dat ze Freedom niet zijn vergeten. De nieuwe lp War Music komt uit op 18 oktober via Spinefarm Records en Search & Destroy. Op 7 november komt Refused samen met Thrice naar de AB om War Music voor te stellen. Tickets zijn hier te koop.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cirith Ungol - "Velocity (S.E.P.)"

Het Amerikaanse Cirith Ungol moet een van de belangrijkste groepen met te weinig naamsbekendheid zijn. In 1981 waren ze met debuutalbum Frost…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Dying Fetus – Make Them Beg For Death (★★★½): al neuriënd een mes tegen je keel

Weinig bands hebben zo’n veelzeggende bandnaam als de Amerikaanse deathmetalgrootheden van Dying Fetus. Voor wie hen nog niet kent, de driekoppige band…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Koala Disco - "Witches"

‘I’m so sick and tired of your bullshit’ is nogal een statement om een nummer mee te openen. Zwier er een dreunende…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.