Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single 65daysofstatic – “five waves”

Over twee weken verschijnt eindelijk de nieuwe plaat van 65daysofstatic, en op replicr, 2019 belooft de band het postrocketiket voorgoed van zich los te rukken. Dat heeft al gemengde resultaten opgeleverd: “popular beats” klonk wat te machinaal en abstract om ons echt voor zich te winnen, maar de eenvoudige melancholie van “trackerplatz” was dan weer wél een schot in de roos.

Van de drie singles die we tot nu toe te horen gekregen hebben is “five waves” misschien nog het meest ‘classic 65’. De drones van No Man’s Sky lopen naadloos over in breakbeats à la Fall of Math, met als resultaat een nummer dat familiair klinkt, maar toch verrassingen biedt. IJzige synthleads en verschroeiende gitaren doorboren in de tweede helft het brave ambientlandschap, en ook drummer Rob Jones steekt een tandje bij, met een euforische climax als resultaat.

“five waves” vormt geen nieuw territorium voor 65daysofstatic, maar misschien is dat maar goed ook. Waarom een formule bijschaven die nog perfect werkt?

replicr, 2019 verschijnt op 27 september.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

193 posts

About author
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single 65daysofstatic – “trackerplatz”

Een nieuwe plaat van 65daysofstatic is altijd iets om naar uit te kijken, maar het nogal abstracte “popular beats”, dat vorige maand…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single 65daysofstatic – “popular beats”

Het is al van 2016 geleden dat we nog een studioalbum van 65daysofstatic te horen kregen. De band loste toen zijn soundtrack…
LiveRecensies

Leffingeleuren 2017 Dag 2: Zonnig dagje met donkere gitaren

Op de tweede dag van Leffinge was er weer veel te zien en te beleven. Het werd een zonnige dag die er…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.