Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single 65daysofstatic – “trackerplatz”

Een nieuwe plaat van 65daysofstatic is altijd iets om naar uit te kijken, maar het nogal abstracte “popular beats”, dat vorige maand verscheen, wist ons nog niet helemaal warm te maken voor replicr, 2019. Het experimentele karakter van de song—hoewel ‘song’ misschien een groot woord is—was zeker boeiend, maar het geheel ging uiteindelijk wat machinaal klinken, en laat emotie en menselijkheid als tegenpool van de machine nu net zijn wat platen als Wild Light zo geweldig maakte.

Gelukkig is “trackerplatz” wel een schot in de roos. Het nummer werd volgens de bandleden bijna weinig ceremonieel geschrapt, wat we gezien het wonderlijk resultaat moeilijk te begrijpen vinden. De tactische wisselwerking tussen sober gitaarspel en een bedroefde zee aan feedback wekt pure melancholie op. Eenvoud siert het nummer, dat in een kleine vier minuten alle tijd krijgt om te ademen en te ontwikkelen.

Hoewel de nieuwe weg die replicr, 2019 inslaat nog niet helemaal ons hart heeft veroverd, zijn we best onder de indruk van “trackerplatz”. Het post-apocalyptisch landschap dat het nummer oproept maakt dan ook dat we benieuwd zijn of de Britten het spektakel dat daaraan vooraf is gegaan zullen kunnen waarmaken.

replicr, 2019 verschijnt op 27 september.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

24 augustus 2019

About Author

Lyra muziek is cool. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief