Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hayden Thorpe – “Full Beam”

Het is alweer even geleden dat Wild Beasts er mee ophield, maar solo weten de leden toch allemaal hun eigen weg te gaan. Frontman Hayden Thorpe bracht zelfs al een sterk debuutalbum uit met Diviner, en stelde dat dit jaar op een intieme manier voor op Down The Rabbit Hole. Maar het lijkt er op dat het daar niet bij zal blijven, want de man komt nu al op de proppen met een vervolg. Althans, gewoon een single onder de naam “Full Beam”, dat de brug moet slaan tussen Diviner en wat moet komen.

Het resultaat is een breekbaar folk pop liedje dat de grens opzoekt tussen jazz en folk, maar dan op een erg dynamische manier. Vooral de saxofoon op deze single is erg boeiend doordat hij alle kanten uitgaat en zo een fascinerend einde breit op deze single. Thorpe gaat met zijn breekbare stem alle kanten uit en door het dromerige gevoel in de synthgeluiden, krijg je een hartverwarmend gevoel. De single was de laatste tijdens de sessies van zijn album en haalde dat net niet, maar we zijn blij dat het toch zijn plaats kreeg. Hoe meer je de single opzet, hoe verliefder je lijkt te worden op Thorpe. Een uitmuntende single van een artiest op zijn volle kracht.

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Hayden Thorpe @ Charlatan: Sterk zonder versterking

De solocarrière van Hayden Thorpe is er niet eentje zonder slag of stoot. De man die vroeger de plak zwaaide bij Wild…
LiveRecensies

Jon Hopkins @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Mokerslag

Sinds 1 april 2020 werd het optreden van Jon Hopkins niet één of twee, maar slechts drie keer de toekomst in geschoven….
AlbumsRecensies

Hayden Thorpe - Moondust for My Diamond (★★★★): Stijlvolle elektronica die nog lang blijft nazinderen

Indieliefhebbers kennen de Engelse singer-songwriter Hayden Thorpe waarschijnlijk als frontman van de alternatieve synthrockgroep Wild Beasts. Die band wist tussen 2008 en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.