Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kim Gordon – “Air BnB”

Wie Kim Gordon zegt, vernoemt in dezelfde adem het experimentele muziekensemble waarmee ze een absoluut icoon werd. Samen met ex-echtgenoot Thurston Moore evolueerde ze met Sonic Youth van post punk, no wave en avant garde muziek naar één van de meest invloedrijke noiserockbands uit de jaren tachtig én negentig. Aan alle muzikale conventies geven zowel Kim als Thurston al jaar en dag een welgemeende fuck you, wat resulteerde in enkele meesterwerken met Sonic Youth, denk maar aan Sister, Daydream Nation, Goo en Washing Machine. Sinds Sonic Youth in 2011 ophield te bestaan, hebben beiden echter niet stil gezeten. Moore bracht solo intussen drie albums uit, waarin hij de experimentele en innovatieve lijn van Sonic Youth verder trekt. Maar ook Kim Gordon is -eindelijk- in blijde verwachting van… een eerste soloalbum!

Nadat ze in 2016 al het sinister aanstekelijke “Murdered Out” lanceerde, bleef het even stil onder haar eigen naam. In augustus 2019 stuurde ze het chaotisch dubstepperige “Sketch Artist” de wereld in, samen met de boodschap dat er in oktober 2019 een volledige soloplaat zou volgen. De derde single werd vandaag gelanceerd en kreeg de naam “Air BnB”.

“It’s not like I stay in a lot of Air BnBs but I like to look online at the pictures, of the way they design everything, how the art becomes just one more thing, like it’s all a modern landscape.” – Kim Gordon, The Irish Times

‘It’s a good life / I am delicious, delicious…’ opent het nummer met een dissonate gitaar op de achtergrond. Als er nu één 66-jarige terecht mag zeggen dat ze ‘delicious’ is, dan is het Kim Gordon wel. Met “Air BnB” geeft ze een aanfluiting aan alles wat fake en voorgekauwd is, zoals de talloze pseudo-gezellige hotelkamers (met kunstwerken louter als decoratie) waarin ze verbleef tijdens haar carrière. Haar rokerige hypnotiserende stem neemt je mee op een nasty trip, langs muffe verouderde hotels en ongure motels, die doet denken aan de glorietijden met Sonic Youth. Dit nummer wijkt compleet af van de richting die ze met “Murdered Out” en vooral met “Sketch Artist” insloeg, maar van Gordon kunnen én willen we niet anders verwachten. Het volledige soloalbum No Home Record komt uit op 13 oktober via Matador Records. Wedden dat het een knaller wordt?

Bekijk hieronder zéker ook de videoclip, waarbij ze álles aan de eigen fantasie overlaat.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

73 posts

About author
Kind van de jaren '80 en '90 en daar ook een beetje blijven hangen...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cocaine Piss - "Cool Party"

Nog geen maand na de release van “Bad Kid” is het Luikse Cocaine Piss-geweld weer alomtegenwoordig, noisy en disruptief met hun nieuwste…
AlbumsRecensies

HEISA – Outliar (★★★½): Schetterige samenhorigheid

  Voor snoeiharde gitaren en fameuze knallen moet je bij HEISA zijn. De driekoppige band uit het Limburgse Hoeselt brengt naar eigen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cocaine Piss - "Bad Kid"

Met een naam als Cocaine Piss, hoeven we ons niet te verwachten aan een bende koorknaapjes of een ballroom orchestra. Dit Luikse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.