Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kim Gordon – “Sketch Artist”

Kim Gordon is de powerwoman die samen met frontman en gitarist Thurston Moore de Amerikaanse noiserockband Sonic Youth uit de grond stampte. Door een innovatieve mindset en een grenzeloze muzikale dieptegang groeide Sonic Youth uit tot één van de meest invloedrijke undergroundbands die de noiserockscene van de jaren tachtig en negentig kleurde.

Jammer genoeg ging Sonic Youth in 2011 uit elkaar. Toch bewijst Kim Gordon dat ze ook zonder een heus punkorkest aan haar zij haar ‘mannetje’ kan staan. Desondanks de break-up van Sonic Youth en toenmalig koppel Thurston Moore en Kim Gordon, blijft Gordon een bezige bij. In 2018 bracht Gordon onder het project Body/Head samen met gitarist Bill Nace het album The Switch uit. Ook daar ging ze op zoek naar de grenzen van muziek. Conclusie: er zijn er geen. In 2016 kwam haar allereerste solonummer, “Murdered Out”, uit.

Na “Murdered Out” volgt nu het tweede nummer voor Kim Gordon’s eerste soloalbum. “Sketch Artist” is een uiterst duister en melancholisch nummer over Gordon’s leven in Los Angeles. Dat Kim Gordon niet bang is voor een experimentje, wisten we al langer. Echter lijkt “Sketch Artist” een wat té uit de hand gelopen en overhaast experiment en lijkt kunstzinnigheid voorrang te hebben op muzikale harmonie. Het nummer is extreem repetitief en haast hypnotisch. Dit werkt voor de eerste dertig seconden, hierna resulteert het eerder in een hoopje chaos dan een in geslaagd punkexperiment.

Het volledige soloalbum No Home Record komt uit op 13 oktober via Matador Records.

Instagram

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Low – HEY WHAT (★★★★½): Compromisloos meesterwerk tussen de grenzen van lawaai en verstilling

Niet veel artiesten zijn in staat een eigen kenmerkend geluid te ontwikkelen; nog minder lukt het, zich daarna opnieuw heruit te vinden….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Heideroosjes - "Huilie huilie"

Stevige gitaren en ietwat brutaal: Heideroosjes is terug van weggeweest. Na “2020, DE TERING”, dat we afgelopen december te horen kregen, kondigt de…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mildred Maude - "Trevena"

In de Britse band Mildred Maude nemen Matt Ashdown (gitaar), Lee Wade (bas) en Louie Newlands (drum) de tijd om hun instrumentale…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.