Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Arabnormal – “Scorpio”

Nadat The Hickey Underworld op z’n einde gelopen was, moest frontman Younes Faltakh zijn muzikale eieren elders kwijt en daarvoor schakelde hij Niek Meul van Das Pop in. Met nog nul releases op de teller bemachtigde het duo dat zichzelf Arabnormal doopte zomaar even het voorprogramma van dEUS in de Ancienne Belgique en eigenlijk zegt dat al genoeg. Vandaag is het tijd voor hun eerste single en daarmee bewijst Arabnormal wat we al vermoedden: ze zijn allesbehalve normaal of typisch inheems te noemen.

Arabnormals debuut “Scorpio” is een verfrissend staaltje psychedelische rock dat de juiste hoeveelheid exotisme aanwendt en bovendien omhuld wordt door een krokante laag stevigheid. Het klinkt allemaal fascinerend hectisch en overweldigend door de combinatie van hard gitaarwerk, spannende elektronica en rauwe zang, en tegelijk is het nummer nog eens heerlijk groovy ook. Zoals de beste psychedelica het betaamt dus. Alsof de band het gemunt heeft op onze hartslag leveren ze de ene muzikale mokerslag na de andere. Doordeweekse banaliteiten zal je hier in geen geval tegenkomen en we wrijven nu al in de handen voor de releases die nog zullen volgen. Als die in de lijn van “Scorpio” liggen, is Arabnormal gegarandeerd vertrokken.

Op zaterdag 14 september staat Arabnormal in Het Bos in Antwerpen. Tickets vind je hier.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

11 september 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief