Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oscar Scheller ft. Jevon & Miraa May – “Estate Of Mind”

© James Rees

In 2015 leerden we Oscar Scheller kennen met muziek die graag vergeleken werd met Morrissey, maar die tijden zijn over. De indierock van op zijn debuutplaat Cut and Paste liet hij achter zich en na een korte break begon Oscar weer met het maken van nieuwe muziek. Lang moesten we wachten om dat ook te kunnen horen, maar vorig jaar kregen we heel wat singles van de Londonaar. Vandaag werd bekend gemaakt dat zijn tweede album HTTP404 op 11 oktober verschijnt en heel wat samenwerkingen zal bevatten met opkomend talent en goede vrienden. Ook voor het nieuwe “Estate Of Mind” kon hij twee opkomende artiesten voor zich winnen met Jevon en Miraa May.

Het nummer begint met een sample van een aantal strijkers dat al snel vervoegd wordt door wat beats en bassen. Van de onschuldige indierock hoor je niet meer al te veel, maar zijn nieuwe DIY-sound, die wat ligt tussen pop en hiphop, harmonieert ideaal met zijn markant stemgeluid. Het refrein is heel catchy en blijft al na de kortste keren als zoete honing in onze oren plakken. De toevoeging van de hemelse stem van Miraa May en de flow van Jevon maken het nummer af en voorzien het ook van heel wat hitpotentieel. Oscar Scheller heeft niet voor niets een lange uittijd genomen om aan zijn nieuwe album te werken, want “Estate Of Mind” is ondertussen het zoveelste nieuwe nummer van hem dat ons kan overtuigen.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1343 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Litany & Oscar Scheller - "Playlist"

Litany is het pseudoniem van de Londense Beth Cornell, die al enkele jaren menig afspeellijst opvrolijkt met haar zoete popsingles. Litany was…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oscar Scheller - "I'm Enough" (feat. Katie Gavin)

Voor een goede dosis indiepop moet je bij Oscar Scheller zijn. De Britse artiest kwam in 2016 met zijn debuutalbum Cut and…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oscar Scheller - "Famous Enough to Die"

Oscar Scheller blijft niet bij de pakken zitten! De Londenaar maakte lange tijd muziek onder de naam Oscar, maar echt doorbreken kon…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.