Interviews

Interview Matt Wxsted: ‘Na een tijd realiseerde ik me dat er eigenlijk nog veel onuitgesproken bleef’

In de aanloop naar het Dansende Beren Showcasefestival op 21 september stellen we de acts nog eens aan je voor met een klein maar fijn interview. Een tijdje geleden werd de Antwerpse emorapper Matt Wxsted nog uitgeroepen tot onze Zalm van de maand, en nu mag hij zich ook live komen bewijzen als te ontdekken talent. Zoals hieronder te lezen is, zit er heel wat nieuwe muziek aan te komen. Hopelijk krijgen we daar tijdens zijn set in Roeselare al iets van te horen!

Hoe ben je begonnen als Matt Wxsted?

Het begon allemaal met mijn liefde voor het schrijven van boeken en gedichten. Ik kon me uitleven in mijn gecreëerde wereld, en ik was gefascineerd door de droefheid die ik kon weergeven in mijn teksten. Schrijven heeft me erg geholpen als tiener, omdat ik zo mijn emoties kwijt kon. Maar na een tijd realiseerde ik me dat er eigenlijk nog veel onuitgesproken bleef, en toen kwam ik op het idee om mijn gedichten om te zetten in een muzikale vorm. Anderhalf jaar later zijn we hier.

Wat is het verhaal achter je artiestennaam?

Met namen ben ik eigenlijk nooit creatief geweest. Tijdens mijn eerste maanden op SoundCloud heette ik zelfs gewoon ‘matt’. Dat is natuurlijk niet echt een naam die eruit springt. Uiteindelijk wou ik mijn artiestennaam toch zo persoonlijk mogelijk maken, en aangezien mijn liedjes toch vaak over substance abuse gaan dacht ik: ‘Hé, waarom niet gewoon matt wasted?’ Om het nog wat unieker te maken heb ik de ‘a’ in wasted vervangen door een ‘x’.

Hoe zien de komende maanden eruit voor jou?

Op dit moment ben ik bezig aan mijn nieuwste album. Dat wordt veel persoonlijker dan de ep’s die ik hiervoor heb uitgebracht. Samen met mijn producer en goede vriend LZI FT heb ik al heel wat muziek klaarstaan, maar een releasedatum hebben we nog niet echt. Ik wil dat dit mijn meesterwerk wordt, dus ik neem mijn tijd. Ook met de Renegades (Kebbi, LZI FT, Rare Akuma en Stealth the Sneaky) zijn we bezig aan een tape die promising lijkt. In the meantime heb ik nog een heleboel singles die ik de wereld wil insturen, dus er zal altijd muziek je weg opkomen.

Wat was je beste optreden tot nu toe?

Hellraiser was zonder twijfel mijn beste performance. Dat evenement was opgericht door Rare Akuma en vond plaats in Antwerpen. Dat was echt zo’n show door en voor de city, met een geweldige line-up.

Wie inspireert jou op dit moment?

Mijn mede-Renegades inspireren mij momenteel het meest. Ik word omringd door getalenteerde mensen die allemaal dezelfde droom hebben, en dat motiveert ons.

https://www.instagram.com/p/ByfJ6chIVJD/

Met welke Belgische artiest zou je een samenwerking wel zien zitten?

Een collab-ep met Rare Akuma staat al heel lang op mijn wishlist, maar we hebben allebei nog niet echt de tijd gehad. Ook het Renegadesalbum staat bovenaan de lijst.

Op welk podium wil je ooit nog staan?

Cirque@Taque is een klein festival in Ekeren, en aangezien ik daar woon, zou het wel mooi zijn om daar eens te mogen staan. Maar dan heb je ook nog de stages van Dour, Woohah, Les Ardentes … Rock Werchter zou ook graaf zijn. En ja, the dream, Rolling Loud. Grizzly Fest en andere Amerikaanse festivals zijn ook echt gek.

Wat mogen we van jou verwachten op ons festival?

Je kan een show vol energie verwachten, met de perfecte balans tussen emoties en ruwe bass.

Facebook / Instagram / Twitter

Related posts
FeaturesInterviews

Maak kennis met RONKER: 'De RONKER-agenda begint al pittig vol te lopen'

We hebben er lang op gewacht, maar morgen vindt er eindelijk nog eens een Dansende Beren Showcase plaats. Voor deze editie trekken we andermaal…
FeaturesInterviews

Maak kennis met EMILINE: 'Al wie komt, krijgt een primeur te horen!'

We hebben er lang op gewacht, maar op donderdag 6 oktober vindt er eindelijk nog eens een Dansende Beren Showcase plaats. Voor deze editie trekken…
FeaturesInterviews

Maak kennis met Isaac Roux: 'Mijn droom is om ooit in het Red Rocks Amphitheater te spelen'

We hebben er lang op gewacht, maar op donderdag 6 oktober vindt er eindelijk nog eens een Dansende Beren Showcase plaats. Voor deze editie trekken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.