UitgelichtZalm van de maand

Zalm van de maand: Matt Wxsted

Naar goede gewoonte zetten we op het einde van de maand een Belgische artiest/band in de kijker waarvan wij vinden dat ze de moeite waard zijn om te leren kennen. Ook deze maand werden we weer bedolven aan fijne inzendingen en zoals iedereen ondertussen al weet: kiezen is verliezen. Onze keus viel deze maand op de opkomende Antwerpse hiphopper Matt Wxsted, die zich dankzij zijn eigenwijze hiphop al snel in de kijker wist te spelen.

Amper zestien was Matt toen hij zijn gedichten bundelde en op zijn pagina ‘Feelings on a Page’ gooide. Nu, een aantal jaren later, speelt de Antwerpenaar nog steeds met woorden, maar nu met een stevige beat onder. De emorapper uploadde pas vorig jaar zijn eerste track op Soundcloud, maar werd toch al snel met open armen ontvangen door de steeds groter wordende emorap community. De teksten van de achttienjarige zijn een weerspiegeling van zijn gevoelens en zijn dagelijks leven. Geregeld gaan ze over alcohol- en drugsmisbruik en de problemen die eruit volgen.

De afgelopen maanden heeft Matt Wxsted een heleboel nummers op de wereld losgelaten. Recent nog bracht hij “Downfall” uit, een nummer dat voorzien is van een haarfijne beat en ruwe vocals. Ook met Rare Akuma heeft Matt al wat nummers uitgebracht en daar is “I’m Sad, Good Thing I’m Drunk” ongetwijfeld één van de sterkste van. Met Rare Akuma treedt Matt Wxsted ook geregeld eens op en sinds kort vormen ze samen met Kebbi en Stealth the Sneaky de supergroep Renegades.

De toekomst oogt rooskleurig voor het jonge talent en met meer muziek op komst, hoopt hij alvast zijn ambities waar te kunnen maken. Zijn sound klinkt heel herkenbaar en weet zich van de grote massa te onderscheiden, en daarom ligt een doorstart volgens ons voor het grijpen. De komende maanden beloven alvast druk te worden met meer nieuwe nummers, shows, samenwerkingen en hopelijk ook nog een paar gedichten.

vi.beFacebook

Heb je zelf interesse om met je band of solo-act op de site te verschijnen als ‘Zalm van de maand’? Schrijf je dan in via vi.be en wie weet schrijven wij binnenkort een artikel over je muziek.

1683 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Fisher Ice - Detachment (★★★½): De doos van Fisher

2020 was een rotjaar en we zullen het geweten hebben. Iedereen ging er anders mee om en voor de Antwerpse Robbe Hollanders…
AlbumsRecensies

The Pink Lemons - Saturday Ease (★★★½): Frisse limonade met een shot funk

Enige tijd geleden werd The Pink Lemons al getipt als onze zalm van de maand. De groep uit Sint-Truiden trok toen onze…
LiveRecensies

Glints @ OLT Rivierenhof: Van het zitje

Er eens gezellig op uit met wat live muziek? OLT Rivierenhof maakt het ook deze zomer mogelijk en nodigt dit jaar binnen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.