Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stormzy – “Sounds of the Skeng”

©CPU – Ymke Dirikx

Deze zomer was een zomer om nooit meer te vergeten voor Stormzy. Hij schreef geschiedenis op Glastonbury door als eerste zwarte Brit het festival te headlinen en dat met een iconische show waarmee hij zich bij velen onsterfelijk maakte. Op Pukkelpop speelde hij dit jaar zijn laatste show van het jaar en dat werd er eentje die ook wij niet snel zullen vergeten. Momenteel is het wachten op een nieuw album van ‘Mr. Skeng’ dat we zelfs dit jaar nog mogen verwachten. Vandaag loste hij alvast een nieuw nummer met “Sounds of the Skeng”, een geslaagde opvolger van “Crown“.

Stormzy is iemand die samen met zijn producers steeds opnieuw weer nieuwe impulsen in de grimescene weet te brengen aan de hand van nieuwe geluiden, zo dus ook op “Sounds of the Skeng”. De instrumental bevat naast de gekende grime-geluiden, ook heel wat instrumenten die we nu niet meteen aan grime zouden koppelen zoals bijvoorbeeld een saxofoon. Maar op “Sounds of the Skeng” draait het vooral om wat Stormzy te zeggen heeft en de manier waarop hij dat doet. Er was alvast heel wat ‘fire in the booth’, want de ene snedige line na de andere passeren erop de revue. Stormzy heeft zich in ieder geval al klaargestoomd voor zijn tweede album en ook wij lopen daar dankzij “Sounds of the Skeng” helemaal warm voor.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1421 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Stormzy, The Hives en drie anderen vervoegen line-up Pukkelpop

Vrijdag wordt door de overheid beslist of Pukkelpop effectief kan en mag doorgaan. Dat Pukkelpop hierdoor niet bij de pakken blijft zitten,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dave - "Clash" (feat. Stormzy)

In 2019 ging Dave met zijn debuutplaat aan de haal met de prestigieuze Mercury Prize en dat kunstje wil hij maar al…
AlbumsRecensies

Headie One - EDNA (★★★★): Meer dan enkel een drillkoning

EDNA, het debuutalbum van Headie One, stelt allesbehalve teleur. De rapper is vooral gekend voor zijn eigenzinnige, rauwe raps, maar voor zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.