Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stormzy – “Crown”

© Toon Miermans

Binnen een week staat Stormzy als headliner op het hoofdpodium van Glastonbury en het begint erop te lijken dat we heel wat nieuwe nummers te horen zullen krijgen. De Londonse grimesuperster werkte het afgelopen jaar aan zijn tweede plaat en opvolger van succesplaat Gang Sings & Prayers. Met “Vossi Bop” loste Stormzy een aantal maanden geleden al een eerste, nieuwe nummer en dat viel in de smaak. Het nummer kwam binnen op 1 in de Britse hitlijsten en werd zo zijn eerste nummer een. Met “Crown” lost hij nu een tweede nummer waarop hij opnieuw een nieuwe kant van zich laat horen.

Hij liet het in interviews al weten, maar Stormzy gaat met zijn nieuwe muziek ook nieuwe oorden opzoeken. “Crown” is alvast een mooi voorbeeld hiervan, want het nummer is een tedere hiphopballade geworden waarop we Stormzy zelf horen zingen. Het is wat wennen in het begin, maar ook het rappen is natuurlijk nog steeds aanwezig. Dat Stormzy ook een goede schrijver is, blijkt nog maar eens uit de lyrics van het nummer (‘Heavy is the head that wears the crown’). “Crown” is een eerlijk en luchtig nummer geworden waarmee Stormzy bewijst dat hij die iconische headliner positie op Glastonbury verdiend heeft.

Op vrijdag 16 augustus staat Stormzy op de main stage van Pukkelpop.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1320 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Headie One - EDNA (★★★★): Meer dan enkel een drillkoning

EDNA, het debuutalbum van Headie One, stelt allesbehalve teleur. De rapper is vooral gekend voor zijn eigenzinnige, rauwe raps, maar voor zijn…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Headie One (Feat. AJ Tracey & Stormzy) - "Ain't It Different"

Headie One is een van de spilfiguren in de UK drillscene en staat op het punt om ook wereldwijd door te breken….
AlbumsRecensies

Burna Boy - Twice As Tall (★★★½): Voldoende hitpotentieel, soms langdradig

Het gaat hard voor Burna Boy. Nauwelijks een jaar na de release van zijn plaat African Giant komt de Nigeriaanse zanger al…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.