Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single John Mayer – “Carry Me Away”

Het staat buiten kijf dat John Mayer al een hele evolutie ondergaan heeft als muzikant, maar de vraag of die altijd in de positieve richting is verlopen, is delicater. Waar de Amerikaan ons in zijn beginjaren steevast overweldigde met zijn gitaarkunsten, durfde hij later al eens commerciëler uit de hoek komen. Op z’n zachtst gezegd zorgde dat voor verdeeldheid onder de fans. Met het pretentieloze “New Light” maakte Mayer gelukkig het een en ander goed en ook opvolger “I Guess I Just Feel Like” blonk uit in eenvoudige aandoenlijkheid. Maar het kon klaarblijkelijk niet blijven duren; de nieuwste single van zijn aankomende plaat is tenenkrullend.

Het begin van “Carry Me Away” klinkt als de Mayer die we best kunnen smaken en we denken begonnen te zijn aan het verorberen van een simpelweg schoon pareltje. De man creëert intimiteit zonder al te veel tierlantijntjes en laat ons onvermijdelijk blozen met z’n kleine, mooie gitaarriedeltjes. Ons enthousiasme bleek echter voorbarig, want wat is dat zelfs voor een refrein? De overhaaste opbouw die erop volgt, maakt het niet bepaald beter en onze blozende wangetjes kunnen plots toegeschreven worden aan een gevoel van ongemakkelijkheid. De promofoto voorspelde al niet veel goeds, dus we hadden het kunnen weten… Wat een misser.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jacob Collier - “Never Gonna Be Alone” (feat. Lizzy McAlpine & John Mayer)

Wanneer Jacob Collier weer met iets nieuws komt dan zitten wij op onze punt van de stoel want de muzikale duizendpoot weet…
AlbumsFeatured albumsRecensies

John Mayer - Sob Rock (★★): Sob Recensie

Album acht is gearriveerd. Doorheen zijn carrière heeft John Mayer ons al zowat iedere emotie bezorgd zoals een tactische schrijver voor Thuis…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single John Mayer - "Last Train Home"

Na anderhalf jaar radiostilte is onze geliefde singer-songwriter John Clayton Mayer terug met nieuw materiaal. Vorig jaar was zijn voortreffelijk gitaarspel nog…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.