FeaturesInterviews

Interview she bad: ‘We worden vaak vergeleken met Whispering Sons en High Hi’

In de aanloop naar het Dansende Beren Showcasefestival op 21 september stellen we de acts nog eens aan je voor met een klein maar fijn interview. She bad is de Haachtse rockband rond frontvrouw Lindy Versyck. Voor ons zijn ze geen onbekenden meer; begin dit jaar tipten we hen nog als onze Zalm van de maand. Nu is het aan jullie om deze band te ontdekken! In afwachting van hun set kan je alvast hun eerste ep she bad beluisteren.

Hoe zijn jullie begonnen met she bad?

We spelen met ons vieren (Bert, Lindy, Luka en Severin) al heel lang samen. We zijn high school friends! Het was pas toen Gert erbij kwam – via een zoekertje op Facebook – dat we ons goed genoeg voelden om er echt aan te beginnen. Dat is intussen drie jaar geleden.

Wat is het verhaal achter jullie bandnaam?

We zochten iets dat onze rockvibe kon weerspiegelen, maar ook een vrouwelijke feel uitstraalde. Met wat te scrollen door Urban Dictionary vonden we ‘she bad’. Die naam past perfect bij onze muziek en ons verhaal, en hij bekt goed.

Hoe zien de komende maanden eruit voor jullie?

Ondanks onze goedgevulde agenda gaan we nog de tijd zoeken om aan nieuwe nummers te werken. Een nieuwe single uitbrengen speelt daarbij zeker in onze gedachten. We willen volgend jaar ook graag beginnen met het opnemen van een eerste langspeler, maar alles op zijn tijd.

Wat was jullie beste optreden tot nu toe?

Op 17 februari brachten we onze eerste ep uit in de Foyer van Het Depot in Leuven. We deden dit met een klein hartje en hadden veel stress, maar eenmaal we op dat podium stonden en een bomvolle zaal zagen – waaronder ook veel onbekend volk – verdwenen onze zenuwen als sneeuw voor de zon. We hadden eindelijk het gevoel te mogen spelen voor mensen die echt voor ons kwamen, ‘fans’ als je het zo wil noemen. We speelden goed, we voelden ons goed, het publiek was mee en we verkochten veel cd’s. Een heel mooie avond dus!

Wie inspireert jullie op dit moment?

Een band die we samen al volgen van in het begin is Brutus. Hun nieuwste plaat Nest vinden we echt een masterpiece! De manier waarop ze harde rock combineren met heel dansbare, soms intieme stukken, vinden we geniaal. Het moet niet altijd hard zijn om rock te zijn. Daarnaast is ook Foals een band waar we naar opkijken.

© Luc Versyck

Met welke Belgische artiest zouden jullie een samenwerking wel zien zitten?

Het afgelopen jaar werden we vaak vergeleken met Whispering Sons en High Hi, ook twee bands met een vrouwelijke front. Omdat we een beetje dezelfde look and feel hebben, kan een samenwerking met een van deze twee of misschien wel beide heel interessant zijn.

Op welk podium willen jullie ooit nog staan?

Op veel zotte podia hebben we nog niet gestaan, dus onze lijst is nog lang. Alle grote clubs en festivals in België horen daar absoluut bij: van AB tot Trix, van Pukkelpop tot de Lokerse Feesten. Wie weet ooit zelfs een podium van Rock Werchter. Op dit moment mikken we op toffe supports in leuke venues en later kunnen we dan dromen van een eigen uitverkochte AB Club show!

Wat mogen we van jullie verwachten op ons festival?

Een strakke liveshow met niet te veel bling bling, hedendaagse straight rock, nieuwe nummers en een straffe frontzangeres. Van onze set tot het licht in de zaal, alles zal volledig in orde zijn!

Facebook / Instagram

Related posts
FeaturesInstagramInterviews

Maak kennis met Sweats: 'We zullen hard en zwoel de nacht in gaan'

We hebben er lang op gewacht, maar op dinsdag 12 oktober vindt er eindelijk nog eens een Dansende Beren Showcase plaats. Voor deze editie trekken…
FeaturesInstagramInterviews

Maak kennis met Ciao Kennedy: 'Ciao Kennedy is vooral een verhaal van vrienden en een gelukkig toeval'

We hebben er lang op gewacht, maar op dinsdag 12 oktober vindt er eindelijk nog eens een Dansende Beren Showcase plaats. Voor deze editie trekken…
FeaturesInstagramInterviews

Maak kennis met NUTSHELL: 'Verwacht een implosie van je brein en een explosie van je ziel'

We hebben er lang op gewacht, maar op dinsdag 12 oktober vindt er eindelijk nog eens een Dansende Beren Showcase plaats. Voor deze editie trekken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.