banner

Features

Vijf tips voor Botanique in september

© CPU – Bert Savels

Het festivalseizoen is ten einde; tijd om terug naar de knusse concertzaal te gaan. Ook in de Botanique hebben ze weer heel wat in petto, en dat begint al deze week. We zullen de komende weken niet weg te slaan zijn uit de verschillende zalen van de Bota. Dit willen we dan ook graag delen met jou. We geven tickets weg voor vijf topconcerten in de Botanique. Hieronder tippen we ze met wat uitleg en op het eind ontdek je hoe je tickets kan winnen.

Babe Rainbow (11 september – Witloof Bar)

De eerste must-see van september plukte Botanique recht van de surfstranden van Byron Bay, Australië. De muzikale kweekvijver bracht er een van de meest trippy groepen van het moment voort: Babe Rainbow. Van honingzoete flowerpower tot groovy psychedelische swingers, je vindt het allemaal terug op een doorsnee optreden van de groep, die tot nog toe maar twee albums op de wereld losliet. Hun nieuwe langspeler TODAY staat echter klaar om je vanaf 20 september de stratosfeer in te lanceren, dus verwacht je aan een hoop nieuw materiaal in de catacomben van de Witloof Bar!

EarthGang (19 september – Orangerie)

EarthGang is momenteel een van de meest geliefde hiphopduo’s uit de VS en brengt dit najaar ook nog eens hun langverwachte debuutalbum Mirrorland uit. Hun vrolijke hiphop slaat aan, want op Spotify entertainen ze ondertussen al meer dan drie miljoen fans per maand. J. Cole was zelfs zodanig grote fan dat hij hen prompt onder zijn hoede nam en hen tekende bij zijn eigen label Dreamville. Dat ze live ook sterk om de hoek weten te komen, bewezen ze ons onlangs nog in het voorprogramma van tienerfenomeen Billie Eilish. In september komen ze opnieuw naar Europa en dat doen ze niet alleen, want met Wifisfuneral en Innanet James brengen ze tevens twee sterk opkomende acts mee op hun zoveelste veroveringstocht. Een absolute must-see voor elke hiphopfan!

Carlie Hanson (20 september – Witloof Bar)

Fans van Halsey letten nu best heel goed op, want met de Amerikaanse zangeres Carlie Hanson is er nu een nieuw jong veulen dat met haar poprock de charts wil bestormen. Haar parcours leest als een modern sprookje, want starten deed ze als serveerster bij McDonalds. Tegenwoordig kan ze zich echter helemaal op haar muziek concentreren en zo tourde ze al met Troye Sivan en Yungblud door de wereld. Begin deze zomer bracht ze haar eerste ep uit en die stelt ze op 21 september voor in de Witloofbar. Hier wil je bij zijn, want haar eerste Belgische show kan leiden naar iets groters!

Amber Run (20 september – Orangerie)

De Britten van Amber Run zijn intussen nog maar met drie, maar de muziek die ze maken klinkt nog steeds even groots. In september verschijnt hun nieuwe plaat, Philophobia, een exploratie van liefde en hartbreuk en alles wat daarbij komt kijken. Een week voor de release komen ze hun nieuw werk voorstellen in de Botanique, en wij tekenen alvast present. Verwacht je aan emotieve indiepop over herkenbare thema’s met af en toe een steviger kantje.

Local Natives (29 september – Orangerie)

Zweverige indierock is van alle tijden en Local Natives is een van die namen die al even meedraait. Nooit brak de groep echt helemaal door met een grote hit, maar iedereen heeft er wel al eens van gehoord. Vandaar ook dat ze de grootste zaal van de Botanique aandoen met hun nieuwe tour, waarbij ze nieuwste plaat Violet Street voorstellen die eerder dit jaar verscheen. De vierde plaat alweer en dus hebben ze heel wat muziek om uit te puren. Wegdromen en genieten van heerlijke harmonieën, het zal ongetwijfeld weer een prachtshow worden. Ook voorprogramma Cub Sport is een meevaller, want ook dit is de moeite.

3223 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Amber Run - The Search (Act 1) (★★★): Zweverige melodieën en loepzuivere stemmen

Na anderhalf jaar stilte werden we in mei getrakteerd op een gloednieuw nummer van Amber Run, de door ons geliefde indieband uit…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Babe Rainbow - Changing Colours (★★★½): Gelukzalig ronddobberen op je surfplank

Babe Rainbow… The Babe Rainbow? Nee, Babe Rainbow. Het lidwoord is het gezellige viertal uit Byron Bay, Australië al kwijt sinds het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Amber Run - "52 Blue"

We hebben al langer een zwak voor Amber Run, de indieband uit Nottingham. Al sinds 2014 voorzien Joshua en consorten ons van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.