Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Metronomy – “Wedding Bells”

De Britse band Metronomy gaat al langer mee en is door velen geliefd omwille van de enorme veelzijdigheid in hun sound. Vooral in Frankrijk kunnen ze op een grote fanbasis rekenen en belanden ze steevast in de hoogste regionen van de affiches. Op 13 september brengen ze hun zesde album Metronomy Forever uit en daar kregen we tijdens hun sterke passage op Dour al heel wat nummers van te horen. “Wedding Bells” groeide zelfs uit tot een van de hoogtepunten van de set en werd dus nu als vierde voorsmaakje de wereld ingestuurd.

In hun liveshow stak “Wedding Bells” ver boven alle andere nieuwe nummers uit en dat is op de studioversie niet anders. Metronomy experimenteerde met succes, en dat komt nu zelfs nog beter over dan tijdens hun optreden. De spacey touch geeft het nummer een unieke vibe, die we in de indierockwereld nog niet hebben gehoord, en waardoor ze zich nog maar eens als muzikale kameleon weten op te stellen. Vooral tijdens het refrein breekt het nummer steeds weer open met heel wat groots opgezette synthklanken. Dachten we even dat Metronomy het noorden kwijt was met hun vorige single, weten ze ons opnieuw te overtuigen met een uniek geluid en variatie op “Wedding Bells”.

Op zaterdag 19 oktober staat Metronomy in De Roma en neemt het Georgia mee als support!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1287 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Belle & Sebastian, Metronomy, black midi en meer naar Best Kept Secret!

De Beekse Bergen worden van 12 tot en met 14 juni weer het walhalla van zowat elke indieliefhebber. Vorige week maakte het…
InstagramLiveRecensies

Metronomy @ De Roma: Blik op oneindig!

Metronomy was gisteren nog eens in ons land en dat met een goede reden. De Britse band bracht een maand geleden hun…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Metronomy - "Walking In The Dark"

Metronomy is niet schuw van een nieuwe wending hier en daar en dat leverde hen al ettelijke veelzijdige platen op. De rode…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.