Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Courteeners – “Heavy Jacket”

© CPU – Joost Van Hoey

In eigen land is Courteeners een band die niet weg te denken is, over het kanaal gaat dat wat moeizamer. Hoe dat komt, blijft nog steeds een raadsel, want de muziek die de groep maakt is toegankelijk, aanstekelijk en vooral heel goed. De band heeft dan ook al vijf albums uit en nu kondigt Courteneers zelfs een zesde aan. Voor dat album, dat de titel More. Again. Forever. krijgt, moet je wel nog wachten tot 17 januari. Maar met de eerste single “Heavy Jacket” kan je wel al even zoet zijn.

Al van bij het begin van de song is duidelijk wat de titel van dit nummer is. Kwestie van meteen op de juiste golflengte te zitten, moet Liam Fray gedacht hebben. Zijn stem neemt dan ook zwoele proporties aan eens er een opbouw volgt naar het echte refrein. We horen enkele sitareffecten op de gitaren, maar het is vooral het refrein dat zich heel snel in je oren wurmt. Er zit een tamelijke zwoelheid in, maar ook door de dynamiek in de verschillende instrumenten krijgt het een groots geluid. Dat Courteeners hiermee alvast weer een dikke hit te pakken heeft in eigen land, moeten we niet meer zeggen. Hopelijk waait hij dit keer ook over op het Europese vasteland.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Courteeners - "More. Again. Forever."

Een band als Courteeners is er eentje die altijd wel weet te verrassen met leuke singles. Albums zijn dan weer minder hun…
Nieuwe singles

Te ontdekken talent op Rock Werchter 2018

Op 5, 6, 7 en 8 juli vindt de 44ste editie van Rock Werchter plaats. Het is de eerste editie waarin de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.