Features, Interviews

Interview MONOMONO: ‘Het begon allemaal met een vriendschapsverzoek’

In de aanloop naar het Dansende Beren Showcasefestival op 21 september stellen we enkele acts nog eens aan je voor met een klein maar fijn interview. Achter MONOMONO gaan de Antwerpse dames Anne van de Star en Hester Min Eén schuil. Samen creëren zij indrukwekkende elektro-akoestische soundscapes. Hun passage in Roeselare belooft een niet-alledaagse totaalervaring te worden.

Hoe zijn jullie begonnen met MONOMONO?

Na een digitaal vriendschapsverzoek en een paar leuke koffie-ontmoetingen, zijn we samen beginnen improviseren. Het project is vanzelf verder gegroeid vanuit onze gedeelde interesse voor klank, beats en experiment.

Wat is het verhaal achter jullie artiestennaam?

We vonden het belangrijk dat onze twee personages één zouden worden in de bandnaam, zoals een Siamese tweeling. Het woord MONO vonden we visueel erg mooi, en omdat we onszelf zo met elektronica omgeven, klopte de verdubbeling van het woord helemaal.

Hoe zien de komende maanden eruit voor jullie?

We zijn heel erg druk bezig met nieuw materiaal. We hebben net een remix af voor de band Yurt (van het label BWA); die komt binnenkort uit. Vorige winter maakten we een aantal singles met als thema ‘digitale communicatie’; die werken we momenteel af en laten we samensmelten met visuals. Verder is er een grote conceptplaat in de maak, waar we voorlopig nog niet veel over kwijt kunnen.

Wat was jullie beste optreden tot nu toe?

Ons optreden in De Studio op de Girlpowereditie van Overlast vorig jaar was heel erg leuk. We stonden, Boiler Room-gewijs, dicht bij het publiek en konden er op los improviseren met onze beats en sounds, terwijl iedereen volop aan het dansen was.

Wie inspireert jullie op dit moment?

Bij onze vorige ep waren we helemaal geïnspireerd door de schilderijen van Georgia O’Keeffe. Momenteel laten we ons inspireren door literatuur en poëzie, onder andere door Virginia Woolf, Carol Ann Duffy en Griekse mythen. We vinden het erg fijn om in onze muziek werelden te creëren waarin personages een rol kunnen spelen. Natuurlijk leren we ook graag nieuwe technieken, en uit onze comfortzone stappen en nieuwe uitdagingen aangaan werkt inspirerend.

Met welke Belgische artiest zouden jullie een samenwerking wel zien zitten?

Wij zouden graag eens samenwerken met Stromae; zijn totaalconcepten zijn zo ongelooflijk sterk! Ook componist en producer Roman Hiele of een bassist zoals Dries Laheye lijken ons superleuke matches!

Op welk podium willen jullie ooit nog staan?

Wij dromen ervan om eens een set te spelen op Sónar, Bozar Night, Pukkelpop …

Wat mogen we van jullie verwachten op ons festival?

Postpostpost-elektro waarin we weelderige synths verenigen met experimentele stemmen, viool en elektro-akoestische beats.

Facebook / InstagramWebsite

2 september 2019

About Author

Gilke Geeraerts


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief