Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Ninth Wave – “Imitation”

© Stuart Simpson

De carrière van The Ninth Wave volgen we nu al van het prille begin en stilaan lijken ze ook effectief hun weg in de harde muziekwereld gevonden te hebben. De band uit Glasgow brengt hun debuut Infancy in twee delen uit. Het eerste deel brachten ze in mei uit en deel twee verschijnt uiteindelijk op 15 november. Ondanks dat deel twee nog moet verschijnen, zat de band tussen de festivaloptredens in augustus weer in de studio om nieuwe nummers op te nemen. De kernleden Haydn Park-Patterson en Amelia Kidd hebben er alvast zin in, want vandaag krijgen we met “Imitation” een tweede voorsmaakje van deel twee te horen.

Op eerder werk was de synth nog een van de essentieelste bouwstenen in de muziek van The Ninth Wave, maar sinds het eerste deel Infancy focust de Schotse groep zich vooral op de gitaren en dat niet zonder succes. “Imitation” heeft namelijk veel vaart en is doordrenkt met bombast die ook wel eens in arena’s goed zou kunnen uitpakken. De samenzang van Haydn Park-Patterson en Amelia Kidd in het refrein heeft veel power en kracht en geeft “Imitation” een extra dimensie. Op het einde kruipt de synth toch nog even het nummer in en zorgt dat voor een nog grootser geluid. The Ninth Wave ziet het duidelijk groots en we kunnen hen geen ongelijk geven, want “Imitation” mag er dubbel en dik zijn!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

31 augustus 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief