Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Ninth Wave – “Imitation”

© Stuart Simpson

De carrière van The Ninth Wave volgen we nu al van het prille begin en stilaan lijken ze ook effectief hun weg in de harde muziekwereld gevonden te hebben. De band uit Glasgow brengt hun debuut Infancy in twee delen uit. Het eerste deel brachten ze in mei uit en deel twee verschijnt uiteindelijk op 15 november. Ondanks dat deel twee nog moet verschijnen, zat de band tussen de festivaloptredens in augustus weer in de studio om nieuwe nummers op te nemen. De kernleden Haydn Park-Patterson en Amelia Kidd hebben er alvast zin in, want vandaag krijgen we met “Imitation” een tweede voorsmaakje van deel twee te horen.

Op eerder werk was de synth nog een van de essentieelste bouwstenen in de muziek van The Ninth Wave, maar sinds het eerste deel Infancy focust de Schotse groep zich vooral op de gitaren en dat niet zonder succes. “Imitation” heeft namelijk veel vaart en is doordrenkt met bombast die ook wel eens in arena’s goed zou kunnen uitpakken. De samenzang van Haydn Park-Patterson en Amelia Kidd in het refrein heeft veel power en kracht en geeft “Imitation” een extra dimensie. Op het einde kruipt de synth toch nog even het nummer in en zorgt dat voor een nog grootser geluid. The Ninth Wave ziet het duidelijk groots en we kunnen hen geen ongelijk geven, want “Imitation” mag er dubbel en dik zijn!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2028 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Ninth Wave - "Maybe You Didn't Know"

Het Schotse The Ninth Wave is al een tijdje aan het timmeren aan zijn weg richting de top, maar de band is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Ninth Wave - "Everything Will Be Fine"

The Ninth Wave, een Schotse band uit Glasgow, heeft tijdens de lockdown nieuwe inspiratie gevonden. De laatste ep van de noisepop band,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Ninth Wave - "I'm Only Going to Hurt You"

Wie nog nooit van The Ninth Wave heeft gehoord, raden we nu aan om Spotify in te schakelen. De Schotse band is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.