Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Circa Waves – “Something More” & “Hunters”

© CPU – Bert Savels

Het is allemaal snel gegaan voor Circa Waves. In 2015 scoorden de Britse indierockers een gigantische hit met “T-Shirt Weather” en ze speelden in één klap over de hele wereld. Hetzelfde grote succes kon de band jammer genoeg nooit meer evenaren, maar de jongens maken nog altijd dezelfde aanstekelijke indie met dat tikkeltje surfrock. Een paar Werchters, Pukkelpops en albums later, was het deze zomer al tijd voor album nummer drie. What’s It Like Over There? werd een geweldig aanstekelijke, vrolijke plaat en daar konden de Britten blijkbaar niet genoeg van krijgen. Vandaag krijgen we onder de naam What’s That Left Over There? vier nummers te horen: twee gloednieuwe singles – die het album waarschijnlijk niet haalden – en twee akoestische versies.

Na het horen van de nieuwe nummers, kunnen we met bijna zekerheid zeggen dat ze het album net niet haalden. “Something More” klinkt al vanaf de eerste noot net zo vrolijk als de hele plaat. Een synth begeleid de stem van Kieran Shudall tot het nummer na een lange opbouw helemaal losbarst. De drums en gitaren laten het nummer net dat tikkeltje bombastischer lijken, waardoor we opnieuw die geweldige Circa Waves-sound krijgen. Terwijl Joe Falconer op het einde nog het beste van zichzelf geeft op zijn gitaar, schreeuwt Shudall het nog een laatste keer uit. Hoe hard het dan weer allemaal klonk, zo simpel eindigt het nummer met dezelfde synth als waarmee het begon.

“Hunters” klinkt dan weer helemaal anders. Een akoestische gitaar om mee te beginnen, en waar de zang op het vorig nummer naar de schreeuwerige kant ging, zo gaat het hier meer naar fluisteren. Dit nummer werd een sober liefdeslied, waarop we de sterretjes in de ogen van de jongens bijna konden horen. De drum op de achtergrond doet dan weer denken aan een kloppend hart. Samen met de daaropvolgende akoestische covers toont What’s That Left Over There? de rustige, gevoelige kant van Circa Waves en ook die kant mag gehoord worden.

Vorige maand cancelde de band nog Crammerock, maar niet getreurd, want  op 23 oktober staat Circa Waves in de Botanique.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2117 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tinlicker - "Nothing To Lose" (feat. Circa Waves)

Hoewel ze al muziek uitbrachten op enkele bekende dancelabels als Anjunadeep, mau5trap en Armada, hoort Tinlicker toch niet bij de meest spraakmakende…
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 2): Binnenkoppers à volonté

Deze jaargang van Crammerock werd vrijdag feestelijk op gang getrapt met enkele smakelijke sets van onder meer Miles Kane, Goose en Merol….
InstagramLiveRecensies

Circa Waves @ Botanique (Orangerie): Moshpits en singalongs bij de vleet

Toen zanger en gitarist Kieran Shuddal in 2013 wat nummers schreef en ze online smeet, sloeg hij erin om drie muzikanten te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.